24 juli 2012

Superweekend


För att inte ha någon semester, så hinner jag med en otrolig massa saker den här sommaren. Om man inte räknar städning, trädgårdspyssel, rensning och sådana nödvändigheter, då. Men det är en så'n sommar i år. Upplevelser och aktiviteter prioriteras före måsten på de lediga dagarna.

Just nu har jag t ex avslutat tre fantastiskt roliga dygn tillsammans med min goda vän K. Vi gick ut hårt med gubbarna som rockade röven av oss i fredags, fastän de höll på att frysa händerna av sig. Lite söta var de allt de grånade farbröderna som verkade ha minst lika kul på scen, som vi i publiken. Sambon har googlat och Youtubat hela helgen och nu vet vi att de spelade den allra första spelningen 1962, är uppe i över 6 000 spelningar, någon med mer än 120 000 i publiken (att jämföra med ca 2 000 i fredags) och är jag lika pigg och alert som de om femton år, så vore jag supernöjd.

Årets första blomstervandring fick godkänt och som extra bonusupplevelse fick vi se Brunkullan på 900 meters höjd. Det är en raritet det! Att då vandringen drog ut på tiden och den efterlängtade bastun blev förskjuten till mitt i natten, ja, se det gjorde ingenting. Och idag spädde vi på antalet sedda blomsterarter ännu mera, när vi promenerade över en helt osannolik orkidéäng.

God mat har vi också lagat och ätit. Rödingen med potatissallad och hemgjord Hollandaise vann lätt förstapriset. Av vitorna som blev över blev det maränger med chokladrippel. De smakade fint som efterrätt med glass, grädde och några liter nyplockade jordgubbar vi lyckats leta rätt på bland allt ogräs. På den kulinariska himlen kommer dessutom dessa dagar att gå till historien som helgen då Mojiton kom till byn. Mynta, det är grejor det!!

Enda smolken i bägaren är väl att vår fenomenala sommarjobbare tillika min kollega kraschade med Mountainbiken på sin enda lediga dag och går nu med armen i mitella. Detta innebär i sin tur att hon först och främst blir hemma en vecka, kanske längre. Dessutom har hon rejält ont, stackarn. För min del betydde det ompyssling av schema och några till arbetsdagar/timmar.

Men nu är det löst, och vad är väl någon dag extra på jobbet den här sommaren?

3 kommentarer:

 1. Låter som att du utnyttjar dygnets alla timmar på maximalt sätt. Inte riktigt som jag då....
  Maten hördes otroligt god, blev lite lockad att prova nån dag. Sedan ser jag att du har samma choklad bok som jag också =).
  Förresten var det fina bilder som vanligt.

  SvaraRadera
 2. Som sagt: inte alls avis,........inte
  (härliga bilder)

  /Sjôntorparn

  SvaraRadera
 3. Den där chokladboken har en historia för sig själv. Tror jag t om skrivit om den episoden..... Men visst, sova är överskattat just nu ;)

  Och vi tar gärna med flera på turen nästa sommar!! Jag lär mig mer och mer, när det gäller blommor, växtplatser osv... Bara att boka!!

  SvaraRadera