2 januari 2013

Icecreamcoloured daysMed sällskap av himlens alla färger tog sonen och jag sparkarna till Långan för en gudstjänst på temat "ge aldrig upp", vilket passade bra. Efteråt var det kyrkkaffe med de allra godaste hembakta Chokladbiskvier. Extra smaskigt när jag nu aldrig kom till skott att baka några själva, så jag goffade i mig två, nästan utan att skämmas. På hemvägen kom vi ikapp två damer från byn - de hade inga reflexer, så jag försåg dem med våra reserver. Himla gulligt sällskap fick vi, nästan lite som att åka spark med rumpnissarna i Ronja Rövardotter.

Hemma möttes vi av en något tråkigare tillställning. Ungtuppen har mest troligt just blivit könsmogen och bestämt sig för att dvärgtuppen är ett hot. Det var rejält med stryk han åkte på. Nu har vi isolerat honom och avvaktar eventuell rehabilitering. Kanske vore det barmhärtigast att nacka honom, men vem i familjen superblödig skulle klara av det?

7 kommentarer:


 1. Vilken fart du fick då! Med kameran menar jag. Jag har inte vädrat min under hela nyårshelgen (utomhus alltså). Fantastiskt fint som vanligt. Jag håller ju koll som du vet. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det var nog bara med kameran det blev fart- lite ledighet kan göra underverk :)

   Radera
 2. Haha, vad rolig du är! Vilket ljus i dina bilder. Är det så i verkligheten? Jag har aldrig sett nåt liknande.
  Kram Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt - bilderna är inte ett dugg manipulerade. Har nog aldrig sett något liknande själv. Klockan var tre och himlen hade olika färg beroende på vilket väderstreck jag vände mig. Fint! Och liknelsen med rumpnissar är helt igenom kärleksfull, men ändå en mycket bra beskrivning på flera sätt ;)

   Radera
 3. Hej sköna du!
  Jag blir så glad när jag är inne och läser hos dig. Du har så fina bilder och så får jag dra på smilbanden åt dina texter. Tack!
  Det är nog den mörka årstiden som gör att du och även jag kan känna att orken inte räcker till, men nu är vi ju på väg åt rätt håll och jag känner av det.
  Önskar dig en god fortsättning och skickar med en varm kram!

  SvaraRadera
 4. Tack! Så varm och glad och lätt i hjärtat jag blir av er snälla!

  SvaraRadera