1 januari 2013

Gott slut och en god börjanFastän jag har varit ledig så länge känns det som att jag inte lyckas åstadkomma något alls, hinner inte, orkar inte - sover i stället. Skönt, även om det känns som bortkastad tid.

Häromdagen tog sonen in alla kaninerna och snabbt kunde vi konstatera att Skuttelina behöver byta namn. Som vi efter konstens alla regler kollat och trott oss veta att det var en tjej, men icke! Förmodligen har vi lika fel när det gäller de tre nya, så min favorit kanske kan heta Snövit ändå? Vi får väl ta alla till veterinär vad det lider och helt enkelt be om kastrering av de som verkligen är killar

Var återigen en sväng förbi Offerdals vackra kyrkor och tände på gravarna. Den lilla är min solklara favorit. Det blir nog några besök där i vinter. F ska nämligen påbörja sin konfirmandundervisning i en liten grupp som sedan ska ha konfirmationen tillsammans med alla andra i den stora ordinarie gruppen. Vi börjar med första gudstjänstbesöket idag. Spännande.

Nyårsafton blev en favorit i repris. Hela gänget på skoter upp till Buan där det grillades korv, dracks "skumpa" och umgicks. På kvällen samlades vi hos Å&A med en variant av knytis där varje familj gjort något till den gemensamma middagen. Jag gick och bar långpannan med Tiramisu för 16 personer, medan killarna åkte spark, snowracer och skoter till kalaset. Det fanns planer på att spela spel  eller någon annan aktivitet som alla kunnat delta i, men det slutade med att barnen drog ut och härjade i snön i två timmar och vi vuxna pratade och skrattade så det är gränsfall på att vi har träningsvärk i magen idag. En alltigenom supertrevlig Nyårsafton, alltså. Hoppas vi har skapat en tradition....

Nu på morgonen är här lugnt i vårt hus. Jag har sorterat bilder, plockat lite och ska strax gå och se till djuren. Det nya året börjar i samma spår som det gamla slutat och så långt är allt väl.

 Med tillönskan om ett gott, glädjerikt, spännande, kärleksfullt, nytt år!

7 kommentarer:

 1. I Den långa flykten (läs!!) finns en kanin som heter Snövit och som är en herre, vill jag bestämt minnas. Så det går bra oavsett:) Gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snövit it is!! :)

   Den boken har stått på min lista länge. Skriver upp den redan nu på semesterns packningslista, så blir den äntligen läst!

   Radera
 2. Den boken är hur underbar som helst..
  Du blir lite "sur" på mina vårbilder, men jösses vad avundsjuk jag blir när jag ser dina fina vinterbilder..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en god fortsättning på 2013. Kram.

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken mysig Nyårsafton! Blir riktigt avundsjuk. Här nere i söder blev det inga lyktor i år. Det regnade nog för mycket. Men de har ju börjat diskutera att ev. förbjuda dessa lyktor pga att flyget får problem. Förstår inte varför man inte kan låta bli att flyga de minutrarna det handlar om. Fast vad vet jag?
  God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har så långt till flyget att det är ofarligt med lyktorna. Men jag saknade nog ändå en liten raket.... Fast med det kompisgänget är det egentligen överflödigt.

   Radera