27 januari 2013

Återhämtning

Det har varit en lugn, ledig helg (dock utan fotografering, som synes). Djur och hushållsnära tjänster kommer vi ju aldrig undan, men däremellan har jag faktiskt stulit mig tid att läsa lite skönlitteratur, fastän jag borde ha prioriterat diverse klubbadministration, tvättvikning eller annat mer eller mindre nödvändigt. Sambon körde buss, så jag kunde läsa i lugn och ro utan uppmaningar om att fixa allt mellan himmel och jord på hans önskelista.

Annars är helgens stora händelse att äldste sonen "skrev" upp för skoterkortet och klarade det med bravur! En milstolpe och bedrift som är större än jag med ord kan beskriva. Att läsandets, skrivandets och räknandets konst kan vara ett olösligt mysterium, medan att lära sig och förstå teori sida upp och sida ner för att få sitt efterlängtade tillstånd att köra skoter fritt under eget ansvar är lätt som en plätt - det är något jag kanske aldrig kommer kunna förstå. Naturligtvis firades det - med hemgjord pizza, snacks och godis. Ungarna kollade film, pappan somnade i soffan och jag i fåtöljen, så det hela utmynnade i en ganska normal lördagskväll till slut.

Jag hade bakat en Dajmtårta också, men den orkade vi inte äta förrän idag. Denna dag som för övrigt förgyllts av en skidpromenad med hunden, glada ungar i kälkbacken och några timmar i bilen för att hälsa på svärföräldrarna som fortfarande är inhysta lite varstans rent geografiskt. Och just nu snöar det - massor!!

12 kommentarer:

 1. Tycker det hörs som du fick vad du behövde och förtjänade ungefär ! =)

  SvaraRadera
 2. Tack! Du är snäll du! :)

  SvaraRadera
 3. Grattis till sonen för skoterkortet! (är det körkort?)
  Låter gott med Dajmtårta och passar bra när man vill hålla sig inomhus :)
  Måndagskram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sonen hälsar och tackar för gratulationerna!
   Jo, skoterkort är som mopedkort ungefär (fast möjligen att teorin är något enklare? Jag vet inte, men skulle nästan tro det). Men ska man vara noga så heter det egentligen "Förarbevis för snöskoter" och är tvunget om man vill köra skoter på egen hand - åsså måste man vara 16 år.

   Och Dajmtårta passar perfekt efter en dag utomhus också ;)

   Radera
 4. Va glad jag blir för F skull, va kul han ska ha i vinter. Tänkte på er i helgen men han inte höra av mig. Kramar från Linda, guddotter och lill trollet.

  SvaraRadera
 5. Jodu, ni får väl stämma träff för nå't race någon dag ;)

  SvaraRadera
 6. Visst är det så att man måste va´ lite less ibland för att uppskatta när det går uppåt igen.
  Ha det gott och kram!

  SvaraRadera
 7. Grattis till skoterprovet för sonen!
  Stor kram från Marielle!

  SvaraRadera
 8. Hej Anneli!
  Det var snällt att du tipsade mig om att jag kunde "trixa" lite för att kunna spela musiken under tiden som man läser inlägget. Frågade dottern igår när hon var hemma, så hon visade mig hur man skulle göra. Men ..., det värsta är att idag kommer jag inte på hur jag gjorde igår, så jag måste fråga igen. Suck!!! Stööön!
  Må så gott, så hörs vi en annan dag!

  SvaraRadera
 9. Vilken lycka med skoterkortet. Hälsa och gratta. Låter som ni haft en härlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det - jag tror du är en av dem som kan förstå extra mycket storheten i det hela....

   Radera