6 januari 2013

Trettondag


Började dagen med sillfrukost - inte så dumt. Vi äter inte så mycket sill ens till jul, men alla har olika favoriter, så i år köpte jag en stor burk löksill och gjorde tre olika varianter. Jag tyckte den med vitlök blev godast, så den är åtminstone slut nu. 

Här låg en avi om ett rek och skräpade sedan någon vecka tillbaka. Jag hade inget beställt och väntade heller inget annat, så med lätt bävan undrade jag vad det kunde vara för myndighetsuppmaning. I fredags kom en påminnelse, så det var väl bara att sluta gruva sig och hämta ut det i stället då. Döm om min förvåning och glädje när det var ett paket från Schweiz!! I det låg ett fint kort, en påse "Chääsmischung" för att göra Fondue och min absoluta favoritchoklad. Vielen, vielen Dank Bebert - ich hab' mich riesig gefreut!!!

Förstå hur fint det var att få öppna detta paket efter de senaste dagarnas ledsamheter - jag är helt lyrisk! Ibland är det som att något magiskt ser till att lägga pusselbitarna på plats i precis rätt ordning för att göra livet lite bättre, lite ljusare, lite godare. Chokladen ransoneras och avnjuts med största välbehag. Ostfonduen sparas till nästa helg, eller möjligen till nästa gång jag träffar syrran, så får vi smakminnas och gotta oss tillsammans.

Annars har det motionerats i "fjösgymmet" i dagarna två. Utgödslingen hade stått så det blev ett rejält pass att få allt som jag vill ha det igen. Dessutom har hönsen fått nystädat. Lilltuppen som förvånande nog har repat sig helt och hållet har bott utanför hönsavdelningen några dagar, men idag passade han på att flytta tillbaka. Har läst att om tupparna väl slagits om hierarkiordningen så kan det vara lugnt sedan. Får väl se hur det går.

Och granen vi tänkt hiva ut blir nog kvar några dagar till. Som vanligt.

4 kommentarer:

 1. Vad fint med paketöverraskning när det behövs som bäst!

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig och rolig överraskning :O) Sådant är alltid välkommet, men förstår att du var fundersam vad det kunde vara när det var rekat. Hoppas att guben din har kryat på sig. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 3. Våran gran är också kvar ett par dagar till..tycker det är sååå mysigt ;) Va roligt med paket! Älskar att få något på posten, det är såå ovanligt numera!

  SvaraRadera
 4. Jo - det var ett paket som visste att vara på rätt plats vid rätt tillfälle :)

  SvaraRadera