27 februari 2014

En tioårig charmör

som visste att sätta komplimangerna på rätt ställe, åkte jag med i liften förra lördagen. Minns inte hur vi kom in på det men jag konstaterade att jag hinner nog inte träna tillräckligt för att åka Vasloppet förrän jag är sextio eller så.

- Oj, sa pojken, jag trodde du var kanske fyrtio. För du har ju faktiskt rätt så vitt hår. Men innan, när jag inte sett dig utan hjälm trodde jag du var 36, kanske.

Mera, mera tänkte den här tanten som vissa dagar börjar ha lite åldersnojja, med bara ett år kvar till halvhundra. Och så fick hon följa med på skogsbanor med alla grabbsen och när vi försökte åka i djupsnön sa samme tantcharmör :

- Men dina spår blev ju riktigt fina!

Den pojken kommer att gå långt, om vi tanter får bestämma!

7 kommentarer:

 1. vad skönt att höra sådana komentarer. Ja, jag tänker sällan på att du är 9 år äldre än mig. Men jag har börjat sammanställa 50 års presenten. Hihihihi..... Tro det eller ej men i tisdags ringde dom från dagis och lill killen hade 40 i feber, en vecka till med pussel för att få i hop jobb och sjuka barn...nu får det vara nog. kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behöver inte ha så bråttom med att göra klart den presenten, tycker jag....!!

   Men ni kan ju bara inte hålla på och vara så där sjuka hela tiden!!!

   Radera
 2. En del har gåvan, andra inte.. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Och jag är väl extra mottaglig eftersom jag till vardags är jag omgiven av en hel familj grabbar som inte har det ;)

   Radera
 3. Härligt med såna kommentarer. Framförallt när det sägs ärligt och inte som fjäsk. I går snackade jag med en ung kille som är så himla go och mysig. Vi pratar ofta men jag har aldrig egentligen tänkt på hur gammal han är. Frågade honom igår och då är han lika gammal som min yngsta dotter. Tänk att kunna föra vettiga samtal med så unga människor på krogen. Det är respekt från båda håll tycker jag.

  SvaraRadera