28 februari 2014

Turistbyrån - där allt kan hända (?)


Igår fick vi uppleva en verkligt annorlunda arbetsdag. Jag och kollegan agerade vittnen till en borgerlig vigsel. Paret var nog säkert runt 75, hade varit tillsammans i 30 år, men nu äntligen bestämt sig för att gifta sig. Mannen muttrade lite att ja, ja det var ju tredje gången så det skulle vara enkelt och inga ringar hade de eftersom hon var allergiker och han ändå inte skulle använda den - och kunde vigselförättaren sätta igång nu så att detta blev överstökat?

Och visst var det en snabbvigsel - max 30 sekunder, kändes det som. Jag och kollegan blev nog så överraskade över hur fort de blev man och fru. Sedan kokade vi kaffe och bjöd på kaka som jag tillfälligtvis hade lyckats få med mig just denna dagen och brudens ögon tindrade när hon förtjust fnittrade:

- Jamen nu är vi gifta!!

De var så fina och rara, brudparet som förlade sin 2-minutersvariant av vigsel till vår Turistbyrå. Vi fick bistå med fotografering, men absolut inte publicera några bilder. Så jag håller löftet, både här och på jobbets officiella kanaler, även om det kliar i fingrarna att få dela den bild vi igår fick av lång och trogen kärlek.

6 kommentarer:

 1. Underbart tycker jag. De ville gifta sig. Punkt. Platsen blev hos er. Punkt igen. Inga konstigheter egentligen. Allt behöver inte ske enligt traditionella mönsters mallar. Härligt att ni fick vara med :-)

  SvaraRadera
 2. Ett sådant gulligt minne du har fått. Du beskrev allt så bra, så det rullade fram som en film framför mina ögon. Hoppas de får många år som gifta också.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Men såå mysigt! att man vill gifta sig när man är så gammal, vad roligt. Jag och erik ska gifta oss snart också, i april, samtidigt som dopet. Men det är inte officiellt ännu riktigt, inbjudan går ut nu =) Hoppas allt är bra med dig, Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åhhhh!! Så roligt Lina!!! Och i april av årets allra bästa månader :) Lycka till!!

   Radera
 4. Ja, vi känner oss oerhört priviligerade som fick vara med och dela denna stund med brudparet. Jag kunde ju förstås inte låta bli att påpeka för han här hemma att nu har han "bara" 9 år på sig att bestämma sig ;)

  SvaraRadera
 5. Men vad roligt! Vilken ära att få vara vittnen till ett par i den åldern. Det har ju betydligt större chans att vara livet ut än när man gifter sig i unga år.
  Kram Inger

  SvaraRadera