30 september 2012

Blöt svamp är också svamp

Gårdagens årliga svamptur hade förespåtts molnigt, men inte regnigt väder. Blev nog nå't fel någonstans, för allt det gjorde var att regna - i fem timmar! Vi hade i och för sig dyrt och heligt lovat att inte dra till fjälls om det regnade. Hm, så mycket för det löftet. Själv åkte jag ifrån regnbyxorna (fråga mig INTE hur jag tänkte där!) och L:s regnbyxor visade sig ha passerat bäst för datum för ett bra tag sedan. Att vi blev blöta är väl bara förnamnet....

Nåväl, vi hittade hyfsat med svamp, men i det vädret med tillägget att vi dessutom frös en hel del ser den ut därefter och lär tar sin lilla tid att rensa. Väl hemma hade mannen lagat middag (läs: passerat pizzerian på väg från något annat ärende) så medan vi åt värmdes bastun och två blöta knasbollar tinade till sist upp. Surrade gjorde vi förstås hela tiden och väldigt nöjda var vi ändå att vi tagit oss ut i skitvädret.

Behöver jag nämna att skiner solen idag?

2 kommentarer:

  1. Låter helt underbart med en man som "lagar maten". För att inte tala om ett bastubad efter att varit ute en regning dag i svampskogen.
    Kram Inger

    SvaraRadera
  2. Ja, det blev en oväntat bra avslutning på dagen :)

    SvaraRadera