5 september 2012

Stackars liten

Skuttis håller utkik över Bella när hon var på besök i juni.
På vår gård finns även en kanin. Det är yngste sonen som rår om lille "Skuttis. Han köpte honom själv ifjol efter att familjens första kanin "Bamse" blivit för gammal och dött. På försommaren i år var vi kaninvakter till en hona, vars ägare gärna såg att hon fick ungar. Sagt och gjort - Skuttis gjorde sitt jobb och är numera far till tre små söta avbilder. Vi har tingat en, men liksom inte riktigt ännu löst frågan om hur vi skulle kunna ha de båda tillsammans.

Nu verkar det dessvärre som att vi inte behöver fundera mera. Vi misstänker att Skuttis fått trumsjuka. ( Hur och varför, då vi varken ändrat kost eller annat, är en gåta.) Efter konsultation med veterinär har vi nu försökt behandla honom efter konstens alla regler, men hittills utan resultat. Om ingen förändring sker återstår nog bara ett slutgiltigt besök hos veterinären.

Synd på den lille glade, gosige krabaten och synd om husse, som på alla sätt hela tiden månat om sin lille vän.

3 kommentarer:

 1. Vad sorgligt med en sjuk lille kanin :( Hoppas han klarar sig.

  Jag hade 4 kaniner som levde såhär ute i naturen. Dom hade en övervåning som dom förvandlades till toalett. under den grävde dom gångar under marken där dom sov. Tre har dött av ålderdom. Nu har vi bara Emma som är 7 år. Jag tog henne in i förra veckan så nu bor hon som innekanin. Det är lite synd eftersom hon är inte van vid innemiljö men det går bättre och bättre. Igår var första gången som hon vågade hoppa ut ur buren och gå omkring i huset.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Du tar verkligen fina bilder Anneli. Önskar att jag hade en sådan bra kamera också. Önskar dig en trevlig helg. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
 3. Kaniner är faktiskt mycket mysigare än jag någonsin föreställt mig. Våra har varit både-och inne-ute kaniner, mest för att äldste sonen inte tål hö.

  Tack Katarina - ja, en kamera som man lärt sig och trivs med är hur roligt som helst att fota med :).

  SvaraRadera