12 september 2012

Höstsonat

Blir lite bildlöst här ett tag. Hinner ju aldrig hem, laga och äta mat och sedan ut igen för att fotografera medan det ännu är ljust. Sannerligen, hösten ÄR över oss.

Sambon ställde bort motorcyklarna häromdagen, de som återigen nyttjats alltför lite under den korta säsongen. Mina vänners FB uppdateringar är översållade med rapporter om fällda älgar och lingonplockning och paprikor som mognar i växthus, medan jag i turisternas frånvaro springer på möten både dagtid och kvällstid och planer dras upp om utveckling, utbildning, hur fler ska hitta till just oss och hur nya idrottshallar ska kunna byggas.

Och i sviterna av den förkylning som sambon så frikostigt delade med sig av slänger jag till tröst ihop en halv sats av Leilas Rocky Road och ångrar mig i samma stund jag glufsar i mig den första biten att jag inte tog ljus i stället för mörk choklad. Men det kanske är tur det, för visaren på vågen vandrar envist åt "fel" håll i takt med tuggorna och bristen på motion som nu intagit ett konstant tillstånd.

Men idag var det sol och vackra färger och finaste höstvädret och i morgon drar klubbens barmarksträning igång och ännu är det långt kvar till den förhatliga november. Gott så.

8 kommentarer:

 1. Är det en tröst att älgarna har slutat falla och inte ens potatisen vill växa hos oss? Förresten så tittade jag på Lailas Rocky road muffins i en bok idag och det enda som hindrade mig var tidsbrist. men det räcker att jag tittar på receptet så hoppar vågen uppåt. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra potatisar är stora som tumnageln ungefär - gulligt! :P

   Radera
 2. Svar
  1. Ansvarig för driften av en turistbyrå och därtill hörande utvecklings- och marknadsföringsprojekt. Ungefär. På "riktiga" jobbet alltså.

   Radera
 3. Sommaren i år var alldeles för kort och regning. inte kul för motorcyklister... Hos oss var det också sol idag men för kallt för min del. Hoppas i alla fall på flera soliga och varma dagar..
  Höstkram! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja måtte vi i alla fall få någon solig dag med hög, klar luft till!
   Kram!

   Radera
 4. Jasså, har du inte gått och lagt dig ännu?
  Ja, det är faktiskt lite småmysigt med egen gruka och tomater även om det är i liten skala.
  Ha det gott och akta så du inte blåser bort imorgon!

  SvaraRadera
 5. MItt mellannamn är nattuggla ;) - och här har inte blåst mer än vanligt, faktiskt!

  SvaraRadera