30 september 2012

Det går alltid lättare med lite hjälp


Vissa dagar hinner man mer än andra. Idag var det en sådan dag. Började med tvätten (vad annars??) och akututryckning till grannhuset. Hade inte ens hunnit äta frukost, så jag var svimfärdig när jag kom tillbaka. Sedan fick hela familjen ut och lyfta flisskruv. Tungt var det! Däremellan rensades kantareller och en sats kolakakor och en Philadelpiabulle kom i ugnen. Eftersom solen sken, ville jag ju gärna hinna ut en sväng också. Sagt och gjort. Med hund och son till skogen blev det lite mer påfyllning av lingonen. Bra, eftersom vi princip är utan.

Sedan hjälpte grabbarna till att rensa bären med mormors gamla såll. Det gick så smidigt att det bara var hälften kvar till mig sedan. Och de sista litrarna onödigt mikroskopiskt små och skräpiga kantareller tog jag resolut och sköljde i durkslaget - funkade fenomenalt fint!

Efter att ha läst svenskabok tillsammans med dyslektikern ( "-Nej, inspelningar tror vi inte finns på just de här böckerna, heller...") kände jag mig supernöjd med dagen - ända tills jag inser att jag inte betalt räkningarna och det är den 1:a i morgon.
Nåja, man kan ju inte lyckas med allt.

4 kommentarer:

 1. Vad är en Philadelphiabulle? Låter gott!
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 2. Finns det recept du vill blogga om? :)

  SvaraRadera
 3. Jösses, jag blev ju alldeles matt bara av att läsa om din dag..
  Philadelphiabullar låter gott..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Får bli ett inlägg på "allmän begäran" då... :)

  SvaraRadera