2 september 2012

På tur med pantertanter

Allteftersom åren gått har jag blivit mer och mer involverad i sambons företag och företagande. Särskilt nu de senaste åren med bussen och turerna med den. Vi tjänar ju inget mera på det - det är jättesvårt att verkligen ta betalt för det arbete vi (läs jag) lägger ner på planering, inläsning av guidematerial etc. Det är knappt att få någon krona över till guidelön, så det går mer under avdelningen ideellt arbete. Men det blir körning på bussen i alla fall och det är trevligt att någon gång emellanåt göra något tillsammans.

Igår var det en dagstur till Mattmar och Åre som stod på schemat. Resenärerna var ett härligt och tufft gäng bestående av enbart damer med den äldsta på 96(!!) år. De berättade om Åre som det sett ut på 40- och 50-talet och både fascinerades och förfasades över utvecklingen fram till idag. Vädret var dessutom på vår sida och det blev en riktigt fin och mycket trevlig dag.

Som vanligt när jag "guidat" är jag helt slut på kvällen efter anspänningen att hitta rätt nivå, inte ljuga för mycket, blanda upp med lagomt mycket personligt utan att för den skull tappa objektiviteten. Efter säsongens sista (?) grillmiddag och ett glas vin av det godaste jag någonsin druckit ( tack K!!!) somnade jag i fåtöljen. Sambon tjurade lite över att få göra det mesta av busstädningen själv. Och det var väl befogat, för han var nog minst lika trött som jag eftersom han dessutom hunnit köra ett gruslass efter att vi kommit hem. Ja, se dessa entreprenörer - var får de all ork och arbetsiver ifrån???

3 kommentarer:

 1. Kul att få höra om Åre-förr av damerna.
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Vad bra att benet har blivit bättre.
  Dom där chokladstrutarna skvallrar om ett besök på Åre chokladfabrik va? Usch va avundsjuk jag blir.
  Och vad är det med dessa gruslass? dom kan man visst köra hur många som helst =)

  SvaraRadera
 3. Det var kul när Buustamons personal fick träffa männsikor som faktiskt besökt originalstugan - och naturligtvis hann vi in och shoppa på chokladfabriken. Ett måste vid Årebesök....

  SvaraRadera