14 oktober 2013

Investering eller ren och skär leksak?

Det började ramla delar ur min lilla "älskling".  Jag lämnade ju in den till doktorn igen och fick besked i veckan - lagningen skulle gå på 2 500 kr. Efter tre sömnlösa nätter, en djupanalys av ekonomin och mycket velande fram och tillbaka tog jag till slut beslutet att köpa en ny kamera. Nu blir det till att snåla på allt annat - tur vi har potatis så vi mer än klarar oss och skidor får vi åka på desamma som ifjol. För den var ruskigt, ruskigt dyr att köpa, men alldeles, alldeles helt nödvändig.

När jag ändå hade "spenderbyxorna" på blev det ett nytt objektiv också. Vad tycks om de första testbilderna? Tror ni det blir några bättre bilder? Överst motiv från jobbet på dagtid med ordinarie objektiv och nederst motiv från halvmörkret på kvällen härhemma med det nya objektivet.

Själv är jag supernöjd, men väl medveten om att jag har massor att lära - igen!!!

7 kommentarer:

 1. Bilderna är fina som vanligt.....
  Men det där halvmörkret ser jag inget av så det säger väl en del =)
  Förresten, vad har du för roligt i pannan/grytan??

  SvaraRadera
 2. Tack :) - i stekpannan ligger bondbönor från Ås med olivolja, lök och vitlök - gudagott!!!

  SvaraRadera
 3. men vilken härlig nyhet! Vad blev det för dyrgrip..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma märke som förut - har ju varit så nöjd med min Pentax. Men med ett mer ljuskänsligt hus den här gången. Och ett fast 50 objektiv upp till 1.8 bländare...... :)

   Radera
  2. Tack förresten - det är förstås så jag ska se det - som en härlig nyhet !!! :D

   Radera
 4. Bra att du fixat med kamera, min är fortfarande trasig. Tänkte få till en syskonbild för dagiskortet blev jag inte nöjd med. Du kanske kan hjälpa mig. Kram Linda

  SvaraRadera