19 oktober 2013

Snö och stolthetFörsta snön har landat (fnissade lite för mig själv när jag insåg att jag tagit exakt samma bild som 10-talet andra bloggare, facebookare, twittrare). Lika efterlängtad varje år. Yngste sonen har varit på Prao den här veckan och trivts ypperligt. Vi skulle baka en tårta till sista dagen hade han bestämt. Modern klev upp i ottan och vispade ihop en sockerkaka - men!! Det som aldrig - jag menar verkligen a l d r i g - hänt tidigare, hände nu. Sockerkakan fick stå kvar två timmar i ugnen ( ja jag blev sen till jobbet) men ändå formligen rann den ur formen när jag tog ut den. Vi misstänker lite smått att ugnen håller på att vilja säga upp sig.

Det stoppade dock inte tårtplaneraren, så det fick bli köpta bottnar i princesstårtan med vitt lock, till vilken han själv tagit ut företagets logo till dekoration. Det blev uppskattat av de genomtrevliga medarbetarna - och ägarna. Vid hämtningen blev jag informerad om att han skött sig exemplariskt och när jag sedan fick läsa omdömet från handledaren blev jag alldeles varm. Vi kom överens med sonen att han hade all rätt att vara stolt över sig själv. Så skönt för alla inblandade att han en gång fick lyckas och prestera bra utan att det jämnt måste föregås av slit, bråk och ledsamheter. Länge leve praktikern!!

8 kommentarer:

 1. Nu gillar du väl läget förstår jag! SNÖN som du älskar och jag avskyr. Som tur är har det smält bort, men det ska komma mera.
  Det är inte kul när man gör sig till och ska baka och så blir det pannkaka av allt istället. Tur att man har butiken att ta till då.
  Kram och ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Tänk så olika vi tycker om snön. Jag fasar för den dagen den kommer.

  SvaraRadera
 3. Känslan är skön när man får höra att det finns bra "grundinställningar" på de små liven.
  Det värmer ett modershjärta. Det är ju inte alltid desamma kommer fram hemma.....
  Jag får väl göra ett medhåll på det där med snön så du inte är ensam =) Bara det bestämmer sig för nu så att det inte slaskar till, det gillar jag INTE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så överens vi är!!! :)

   Radera
 4. Snön brukar vara välkommen även om man förstås även älskar en underbar höst. Men jag är årstidsjunkie, så är det bara. För mig är det som att vara på resa:-) Här är det fortfarande mellan 25 och 30 grader varmt mitt på dagen, även om det märks att det går mot "vinter" så till vida att det inte är lika fuktigt och regnigt. Det kan rentav gå ned under 20 på nätterna! Skulle då INTE vilja ha det så här året runt...

  SvaraRadera
 5. Härligt att höra om prao:n. Den bör ha fyllt på "självförtroende kontot" på F (och även mor och far kanske?)
  Kramar / Sjöntorparn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu var det ju E som varit på PRAO, men reaktionen var densamma!

   Radera
 6. Jag gillar nog årstider överhuvudtaget - och vinterni synnerhet!

  SvaraRadera