6 augusti 2010

Längre och fler

Myste av att ha familjen Ö på besök igår. Killarna blev så inspirerade av E, att nu är det nästan bara teckning som gäller. Ett tag.

Dagens "snabba tripp" till sta'n tog däremot ta mig sjutton precis hela da'n. Först en akututryckning för LG:s räkning som försenade oss rejält. Se'n lite jobbinhopp, fika hos guddottern och inköp på Föllinge Sågen. Inte för inte som de fick Guldstjärnarn för god service häromåret - kom dit fem minuter före stängningsdags och fick OSB-skivan kapad enligt mått. Suveränt!

I vår lilla by bor det totalt 8 barn i låg- och mellanstadieåldern samt nå't yngre och några äldre. Men på sommaren växer barnaskaran de dagar och veckor som barn och barnbarn och deras kompisar är på besök. Döm ändå om min förvåning när jag tittade ut genom fönstret och räknade till 9 cyklande barn/ungdomar. E, som stunden innan just påbörjat ett nytt snickeriprojekt, kom inrusande för att hämta hjälmen och hasplade ur sig:

- Jag fortsätter med det här när Yrankonserten tagit slut.
- Yrankonserten?????
- Ja här är ju minst lika mycket folk som på en så'n!

Och, javisst, proportionsmässigt så är ju några tusen åhörare på torget i Östersund fullt jämförbart med 9 cyklande kids på vår gård.

2 kommentarer:

  1. Gillar E´s kommentar, ler :-D
    / Sjôntorparn

    SvaraRadera
  2. Jo, det är väl så - allt är relativt :)!

    SvaraRadera