11 november 2010

En stor dag

Idag var det F:s stora dag. Hela klassen (ja, nu är de ju som tur är bara sex stycken i särskoleklassen) med fröknar kom på hembesök. Ett sätt för både personal och klasskompisar att hänga med i vad respektive elev egentligen pratar om och referar till när orden eller förklaringsförmågan inte räcker till.

I ett rasande tempo avverkades kossor, grisar och hönor i ladugården. Sedan bar det av till vagnslider, maskinhall och containrar för besiktning av rundbalspress, flistugg och diverse andra maskiner. Det finns ju några, om vi säger så. En sväng till KojCity imponerade innan det var dags att släppa ut hunden, som fick ett lyckofrispel och närapå sprang av sig benen.

F hade beställt fika, vilket var ett välkommet, vilsamt avbrott innan hela besöket avslutades med en kort bandvagnstur. Sonen var lycklig - det efterlängtade besöket hade gått helt enligt planerna.

Lillebror har haft en sämre dag. Trött och sliten blev träningen för jobbig och insikten att han minsann suttit och räknat matte och kämpat med engelska när brorsan och hans kamrater fikat och röjt runt hemma på gården, blev bara för mycket. Tror vi måste försöka oss på lite kompensation i form av en aktivitet bara på tu man hand till helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar