25 mars 2009

Många viljor

Killarna vill hälsa på kusinerna - läänge. Mamma vill träffa släkten. Pappa vill titta på vagn och sedan åka hem. Nästan alla vill åka till Almdalen, men då måste skotrarna testköras en längre sväng först. Mamma erbjuder sig att ta ledigt en dag från jobbet för att kunna fixa det och ändå kunna stanna hela helgen i hemtrakterna. Pappa vill göra det på söndag.

Att diskutera något liknande i vår familj och komma fram till en gemensam lösning, är - omöjligt!!!

Scenario: Mamman sitter vid köksbordet och inväntar att familjens tre herrar ska sälla sig till rådslaget. Det inträffar aldrig, åtminstone inte samtidigt, så mamman börjar agera budbärare, men lessnar och klargör: -"Nu får ni lösa detta själva", varvid pappan gör ett försök att köra över barnen och när det inte fungerar, ger upp -"Åk själva i helgen ni!"

Summan av kardemumman: Mamma och barn åker till släkten och blir borta två nätter, varvid skotertestandet och resan till Almdalen utgår. Lite trist, men det är väl konsekvenser man får ta, när medlaren/fixaren/bokaren/planeraren temporärt säger upp sig.....

2 kommentarer:

  1. Ja det är inte lätt när viljorna drar åt olika håll. Här så brukar det alltid sluta med att jag åker själv med barna eller så helt enkelt ger fan i alltihop och stannar hemma sur som en citron varvid den "kära" sambon går runt och undrar: varför är du så sur???

    SvaraRadera
  2. Lovar dig! Det blir inte lättare när barnen blir större....

    Fast jag stannar aldrig hemma "sur som en citron" - hittar helt enkelt på ett alternativ. Men den här gången tyckte jag att någon annan kunde få lösa tvisten och bestämma hur det skulle bli.

    SvaraRadera