20 maj 2012

En annan favoritsport

Lånad från orienteringsförbundets hemsida
EM i orientering på TV - hur spännande som helst och jag har ätit upp allt vad naglar heter. Vilken närvaro! Vem kunde trott att detta var möjligt för sisådär 25 år sedan - liksom att Schweiz skulle vinna EM? Kul utveckling! Dessutom: Grattis till Silvret killar och Bronset tjejer!!

Samtidigt tänker jag på den tiden, då när jag själv var aktiv och ett år "tränade" i Schweiz och kom hem för att springa 5-dagars och på en av etapperna fick kliva överst på prispallen i min klass. På Lugnet i Falun. Och jag längtar tillbaka. Till skogen, till leriga skor, lukten av blöt mossa och svett blandat med granbarr.  Om jag bara inte vore så slö, lat och medelålders utan kondition.

Ge mig karaktär nog att ge mig ut i skogen igen, där lyckan och känslan av tillfredsställelse bor!

6 kommentarer:

 1. Kreativamaj 20, 2012

  Hoppsan! Var du så duktig i orientering? Inte illa!
  Men du paddlar ju och åker skidor, både på längden å bredden så så lat kan du inte vara..
  Förresten så finns receptet i mitt kommentersfält =)

  SvaraRadera
 2. Wow, hade ingen aning om att du är så duktig i denna ädla sport! Storsonen har sprungit för både Söder SOL och Järla i tio pr, men nu ligger det på is. Tre O-Ringen har det blivit för oss och en massa tävlingar där vi föräldrar och syskon gått öppna banor. Hemskr roligt och ibland bara hemskt för.en glad amatör:)

  SvaraRadera
 3. Kul att känna någon som är så duktig på orientering. Själv sprang jag alltid vilse ;)
  Kramen

  SvaraRadera
 4. Det var härliga tider då. Har själv varit mycket aktiv i allt när jag var frisk. Men numera orkar jag ingenting..
  Måndagskram

  SvaraRadera
 5. Oj så många inlägg du har hunnit med sedan sist jag tittade in. Har som du vet haft en hektisk vecka. Maten du och äldsta sonen ätit ser gott ut liksom sufflén, jag är ju liksom lite svag för sådant jag. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
 6. Oups!! Läge för en dementi här känner jag....

  SvaraRadera