21 maj 2012

Megadementi

Nejmen ojsan, så det där såg ut - det lät verkligen betydligt värre än det egentligen var. Såå bra var jag nu dessvärre aldrig. Vinsten handlade om en gång, en tävling, i B-klass. Men fantastiskt bra för att vara jag och min absolut största idrottsmerit - alla kategorier. Och att det gick så bra har jag nog mitt Au-pair-år i Schweiz att tacka för. Jag tränade lika många kilometer som hemma i Sverige, men tänkte aldrig på att det var bra nog mycket mer kuperat, så jag kom hem och sprang i mitt livs formtopp. Ka-ching i resultatlistan, liksom!

Jag har däremot aldrig sprungit elitklass, villade bort mig totalt den gången jag fick springa Tiomila och  gjorde en mycket medioker insats på mitt enda Jukkola. Men när jag praktiserade i Kiel fick jag vara med och springa kavle för NDTSV Holsatia i Tyska mästerskapen, för annars hade de inte fått ihop något lag. Dessutom har jag sprungit 5-dagars elva gånger och varit med och arrangerat ett. Galet?  - Javisst, men framförallt kul!

Nu har det alltså gått 15 år utan en enda liten ynka träning ens. Jag saknar verkligen kamratskapen med alla andra skogstokar, kombinationen av tankeverksamheten med det fysiska och den fullkomliga eufori som infinner sig när man inser att man "är rätt".

Borde kanske klämma ett "Naturpass" i sommar för att stilla abstinensen? Ja, ja, jaaaa!!!

3 kommentarer:

 1. Kreativamaj 21, 2012

  Nä men vet du vad . I mina öron lät det lika bra även efter den onödiga förklaringen.
  Tycker du va duktig ändå!

  SvaraRadera
 2. Jag förstod det ungefär som så, så det ändrar ingenting. Hur är det med klubborienteringen i Jämtland? Inte så livskraftig va? Här i Stockholmstrakten kan man kuta hur mycket som helst på kul, bara att hänga på Eventor och se vad som passar...

  SvaraRadera
 3. Så rara ni är :)

  Men det kändes inte onödigt att skriva - snarare som en trevlig promenad längs "Memory Lane" och en insikt om vilken stor roll orienteringen faktiskt spelat i mitt liv.

  Och förstå att det kanske inte är så konstigt att jag har abstinens. Men, visst finns det faktiskt en hel del möjligheter här i Jämtland också. Men det mesta rör sig kring sta'n. Och dit är det fem mil....

  SvaraRadera