20 oktober 2012

Grattis tonåringen!


13 år sedan ett litet skrynkligt lyckotroll kurade ihop sig som en apunge på mitt bröst för första gången. 13 år av glädje, lycka och ett visst mått av frustration och oro, men mest av allt mängder av kärlek.

Grabben fick till sist sin Schwarzwaldstårta (klar 03.00 i natt eftersom jag i numera sedvanlig fredagsordning intog horisontalläge i soffan någon timma efter hemkomsten från begravningen). Dessutom presenten han mest av allt önskat, även om det bör föras till protokollet att den föregåtts av långa och livliga diskussioner mellan föräldrarna. "För dyrt" tyckte mamman, "men han fyller ju tretton" tyckte pappan - och inköpet av androidtelefonen var ett faktum eftersom han stod för finansieringen den här gången. Men när det gällde abbonemang/kontantkortskostnaden la mamman in sitt veto. Kan ju inte vara rätt att den äldre som har modesta önskemål och hjälper till här hemma mycket mera ska få betala själv och den lille söte glidaren ska få allt serverat på silverfat. Diskussionen lär fortsätta. Åtminstone fram till jul.

2 kommentarer:

  1. Grattis i efterskott till sonen :O) Tårtan ser jättesmarrig ut. Du har en riktig tårttalang Anneli :O) Kram Katarina.

    SvaraRadera
  2. Tack! Gratulationen framförd.
    Jag är faktiskt ännu bättre på att ÄTA tårta än att baka dem ;)

    SvaraRadera