22 oktober 2012

Lite blekt just nu

Den stora tröttheten vägrar släppa taget om mig. Jag sover och sover - i soffan, i sängen nästan vid frukostbordet. Jag som brukar hitta all energi framåt kvällskvisten (på kvällen får den late brått, eller nå't..) men nu är jag lika trött även då. Glömmer och kommer inte ihåg, har bara den här helgen helt förträngt en flygelkonsert i kyrkan och en hantverksmässa hemma på föreningshuset. Det hela känns nästan lite oroväckande. Hm.

Annars lär trädgårdskunniga och förståsigpåare kraxa sig hesa över mina omflyttningar i trädgårdslandet igår. Kan det funka så här sent? Plockade in allt skrot som låg runtomkring på gräsmattan och planterade lite ljung och annat i fälgen och satte på bron tillsammans med lyktan. Så blev det lite lagomt höstfint även på vår gård, ändå. Ingen promenad, ingen svampplockning. Orkade inte, kunde inte komma till skott med det som jag själv njuter allra mest av. Hmm.

Inomhus valde jag som vanligt att baka i stället för att städa. Eftersom tårtan gick åt på lördagen fick det bli en paj till söndagens födelsedagsfika med farmor och farfar. I anslutning till det blev det lite fuskstädning och akut diskning inne hos dem i stället. Vart går gränsen för när det verkligen inte funkar längre? Hmmm.....

Kanske tur ändå att jag varit slö och lat i helgen, för den här veckan lämnar inte mycket över till så'nt - jobb alla dagar, gympa, föräldramöte, kvällsmöte, träning, fredag i soffan (eller träffa kusin med fru på bluesfestivalen?) och dansnatta på lördag. Bara att leta reda på den där energin nu då. Inget "hmmmm" på det!

7 kommentarer:

 1. Klart man ska baka istället för att städa. Det är ju roligare :)
  Jag kan inte städa pga värken och att kroppen inte orkar. Trött är jag alltid. Man ska inte tvinga sig göra det man inte orkar. Vila när du känner för att vila och städa när krafterna kommer tillbaka.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Städa eller inte städa - det är frågan ;)

   Radera
 2. Känner igen mig i tröttheten du beskriver. Jag är också en kvällsmänniska men som nu plötsligt inte orkar ta mig för någonting. Har flera kvällar lagt mig vid 9-tiden för att jag helt enkelt inte orkar sitta uppe. Nio! Jag skyller på solbristen i somras, saknas tankad energi liksom... Nåja nu ser jag fram emot advent. Mycket ljus, lussebullar och gott te :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenvisst - så kan det ju vara!! Och advent, det är myys det!

   Radera
 3. SV: Synd att jag inte har lika snäll granne =)
  Skickar en massa energikramar.

  SvaraRadera
 4. Är egentligen också trött, men kommer aldrig i säng. Vet i katten varför. Nu börjar kylan komma här nere i söder också och då går jag helst inte ut. Usch!
  Ha en fin lugn helg Anneli
  Kram!

  SvaraRadera