6 oktober 2012

Vad gör man en regnig dag

Trött efter begravningen av grannfrun som nästan blev 94 år somnade jag enligt invant mönster i soffan på fredagskvällen. Vaknade till regntunga skyar och stannade kvar i sängen. Länge.

Sedan har regnet strilat mer eller mindre hela dagen och till skillnad från förra lördagen har jag knappt varit utanför dörren. Här har bakats och lagats mat - vad gör man inte för att slippa ta itu med städningen som nu börjar kännas alltmer oöverstiglig att ens börja med? Samtidigt ikväll är det Rockfest i en av "granbyarna" och mannen vill inte gå så jag stannar också hemma. Läser ett mail från en vän i Schweiz och kommer på att vi faktiskt har en förpackning ostfondue i kylen. Med ett glas chilensk Sauvignon Blanc blir det en middag som räcker till tröst och till och med blir över när dagen avslutas med en nattbastu som sambon tänt upp som alternativ till efterrätten ingen av oss orkar laga.

Fick också ett mail idag om att Peter Lemarcs nya skiva finns på Itunes och minneskarusellen snurrade igång. Då för länge sedan såg jag honom på ett uteställe i Borlänge, kan det ha hetat Bolanche? Han i svart hatt och djupt koncentrerad på varje stavelse han sjöng. Jag, rätt så nykär, där med den dåvarande pojkvännen och varje ord gick rakt in i mitt hjärta, etsade sig fast i min själ. Nu, 25 år senare med sambo och barn, mitt i medelåldern med allt vad det innebär, förstår jag dessutom precis vad det handlade om  - och orden har blivit till sanningar även för mig.

8 kommentarer:

 1. Underbar låt!
  Och du vilka fina bilder du tar!
  Begravningar är alltid jobbiga, men samtidigt fina tycker jag. Man behöver ett sätt att säga adjö. Vackra ord och vacker musik och stillheten.
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Hej,,, Kikar in och tackar för receptet på PhiladelPhiabullarna;)

  Kramen

  SvaraRadera
 3. Bastu med diverse "tillbehör" låter trevligt en regnig lördag.
  Gubben min badar bastu flera gånger i veckan, men jag är inte lika entusiastisk. Men..., tillbehören gillar jag!
  Ha en skön höstvecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig gillat bastu förrän vi skaffade vår egen vedeldade. I den räcker det med vatten som tillbehör ;)

   Radera
 4. Det verkar vara lite strul med din blogg, när man ska kommentera, detta är typ tredje försöket..vet inte ens om det går fram nu heller...vilket vackert inlägg! Och jag hoppas att inte hela helgen blev regnig!

  SvaraRadera
 5. Hmmm. Måste kolla. Funkar bra på Mac - tre olika t o m.

  SvaraRadera
 6. Åh, Peter LeMarc är helt underbar. Har tyvärr aldrig fått se honom live. Fin låt!

  SvaraRadera