2 oktober 2012

Med framtid i blick


Äldste sonen börjar närma sig gymnasieåldern, hur otroligt det än kan tyckas i mina öron. Länets gymnasiesärutbildningar bjöd in till studiebesök idag och naturligtvis tog vi chansen att få en inblick i denna, för oss, helt nya och okända värld. Fyra nationella program på två skolor presenterades. Spännande värre med många intresserade nio- och tiondeklassare från hela länet på plats. Allt från restaurang & omvårdnad på den stora gymnasieskolan i sta'n till park & miljö på den lilla Naturbruksskolan i Ås fick vi ta del av. Dessutom blev sonen "draftad" till Lugnviksskolans lag i Skol-SM i innebandy. Lärorik och rolig sammanfattar mamman dagen och sonen har redan bestämt sig:

- "Det blir Naturbruksprogrammet, för de har John Deere traktorer som man får köra!"

5 kommentarer:

 1. En spännande framtid. Jag förstår honom för det är kul att köra traktor :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh så spännande!
  Det är verkligen ett nytt äventyr i mammalivet när de börjar gymnasiet..

  Lycka till!

  /Fjällmor

  SvaraRadera
 3. Att det är - nytt och spännade! Men ännu dröjer det ett tag. När man ska gå Gysär kan man behöva börja vänja sig med tanken i små, små doser och i väldigt god tid :) Han får nog gå "tian" också, innan vi släpper iväg honom.....

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig kommentar. Det låter som han har en bra inställning till gymnasiet också och det kommer man långt på. Kram!

  SvaraRadera
 5. Låter härligt att han får en utbildning han önskar. Det är ju inte alltid det finns lämpliga utbldningar som de verkligen vill gå. Oj vad de blir så stora när de börjar gymnasiet. Ni har säkert en härligt tid framför er.
  Kram!

  SvaraRadera