4 oktober 2012

Ut ur dimman


Vi har ju kämpat lite även med yngste sonens rätt till hjälp i skolan för att klara målen. Trots att vi har papper på hans Dyslexi, är det inte självklart att undervisningen anpassas därefter. Hört den förut???

Men nu har jag varit på möte med specialpedagog och mentorer på högstadiet - och det bådar gott. Så gott!! Här finns strategier, planer, engagemang och förståelse. Vi har redan fått hem extraböcker, tips vi aldrig hört förut och mail med sidhänvisningar och läsbeting. Så småningom kommer även MP3filer och CD-skivor.

Jag känner en oerhört stor lättnad och plötsligt är jag helt övertygad:

- Det kommer att gå bra det här!

5 kommentarer:

 1. Vilken tur att han får rätt hjälp.
  Varför fanns inte dessa hjälp när jag var barn? Jag är super dyslektiker. Då trodde man vi var bara korkade. Sen undrar man varför vi har fått blockeringar som vuxna :(
  Hoppas det ska gå bra för honom. Kram

  SvaraRadera
 2. Har du kollat på biblioteket? där har man möjlighet att låna direkt ur ljudbokslagret om man har behov av det.. Har skrivit det en gång men jag tror inte inlägget kom fram till dig =) Det finns både skolmaterial och skönltteratur (ALLT) detta har hjälpt oss mycket.
  Förresten , om jag får säga det igen. Myyycket fina bilder =)

  SvaraRadera
 3. Jag är glad att han växer upp nu, när det ändå finns möjligheter till rätt hjälp. Bibilioteket här är bra, men täcker dessvärre inte upp för allt skolmaterial, och framförallt inte tanken bakom undervisningsupplägget. Så därför är jag extra glad för den kunskap och förståelse de nya lärarna visade prov på!

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt. Hurra! Kram!

  SvaraRadera
 5. Härligt när man känner att man får gehör och allt flyter på och man kan slappna av. Livet ska ju vara så normalt som möjligt och man ska slippa gå med en klump i magen.
  Kram!

  SvaraRadera