20 maj 2013

29 grader i maj


Ja, den här helgen kommer vi sent att glömma. Varmare än i Rom, New York eller Dubrovnik. Uteätarsäsongen har invigts - tårta på lördagen, restlunch och grillmiddag på söndagen. Barn och ungdomar har lekt, jobbat och badat (!). Och även om det var svettigt blev gräsmattan stor som en fotbollsplan äntligen hjälpligt krattad. Löv har slagit ut och blivit stora, allt grönskar i rasande fart. Folk har bränt sig skära, medan jag sänder en tacksamhetens tanke till veckorna i Thailand i vintras och klarade mig. 

Vi snackar maj, lite drygt mitten av. 
Alltså!!!!

9 kommentarer:

 1. Brr, hur många grader var det i vattnet? Isen har ju knappt släppt.
  /Sjôntorparn

  SvaraRadera
  Svar
  1. För säkerhets skull kollade vi aldrig temperaturen - eftersom isen gick för ganska precis exakt en vecka sedan :) Kan väl säga att jag själv hade defentivt inga tankar på att bada.....

   Radera
  2. Ni kanske skall ha en bastu nere vid sjön i alla fall ;)
   / Sjôntorparn

   Radera
 2. Härligt! Jag var ute och gick en del och blev nästan svimfärdig eftersom jag är så ljus. Men helt underbar helg har det varit här också.
  Kram.
  PS Jag väntar med badet, jag :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, det hände mycket däruppe förra veckan när vi var där uppe.. När vi åkte upp slutade grönskan vid Mora ungefär men efter en vecka var det grönt hela vägen hem till Partille..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Fina bilder från konfirmation och försommar. Jag längtar förstås både till Jämtland och Skåne, samtidigt som jag vill vara här:-) Aldrig är man riktigt nöjd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att det där känner jag igen. Ofta. Men inte just nu.
   Jag är så otroligt nöjd och tillfreds med att vara precis där jag är. Just nu.

   Radera
 5. Explosion i naturen med värme på köpet skulle man kunna sammanfatta förra veckan - men nu är det vanlig jämtlandsväder igen - svalt och blött, så just nu badar inte ens barnen ;)

  SvaraRadera
 6. Måste vara helt otroligt uppe hos dig. T.o.m. bad ser jag.
  På lördagen bestämde jag mig för att bada på söndagen men, njae. Det regnade bort.

  SvaraRadera