9 maj 2013

Vårkväll

 

Det känns inte direkt som att våren tvekar, även om vi ligger lite efter sydligare delar av landet. Vips var det mesta av isen borta från sjön och fler skateturer med skidorna inte att tänka på. Vips börjar det poppa upp Tussilago, Blåsippor och Krokusar lite varstans. Vips skulle gräsmattan ha behövt krattats redan igår. Vips står inte ens jag ut med all skit i hörnen, ogenomskinliga fönster, otvättad tvätt och högar med vinterkläder, skor och skidor som behöver pysslas om och stuvas bort - men det är svårt att veta var jag ska börja.

Kvällspromenaden med hunden längs sjön är inte längre isande kall utan ackompanjeras i stället av allsköns fågelsång mot en fond av kurrande orrspel från den sista isen på andra sidan av sjön. Himlen skiftar i pastelltoner och ett mjukt ljus flödar över hela landskapet, färgar det svagt gyllene och för med sig löften om värme och softa dagar. Cykeln är pumpad, snart har sjön fyllts upp så det går att ta fram kajaken, bara sex veckor till vandringspremiär och när som helst läge att prova mina nya rosa fiskespön. Jo, sommarens aktiviteter kan nog väl matcha vinterns.....

Idag har vi börjat röjningen på övervåningen, med tonvikt på börjat. L och guddottern med lillebror kom på middag och bjöd på gott fika till kaffet. När vi rastat hundarna åkte mor och bror hem och lilla K stannade här för filmtajm med grabbarna och övernattning. Hur många nätter det blir, återstår att se. Just nu sover hon i alla fall sött.

2 kommentarer:

 1. Härliga bilder!
  Här slår björkarna ut just nu.
  Inger

  SvaraRadera
 2. Oj, så fiiina bilder!!!
  Kan samtidigt meddela att samvetet vann och veden är staplad.
  Må så gott!

  SvaraRadera