4 maj 2013

Första dagarna i maj

Det var nog inte bäckvattnet ändå som sonen blev sjuk av. Jag drabbades nämligen själv också. Rackarns så trött jag varit efter den kräknatten. Har sovit och sovit och minimerat antalet arbetstimmar. Grabbarna har tagit hand om djuren och jag har sovit lite till. Igår hjälpte jag sambon att handla till den veckolånga bussresan och sedan stannade jag kvar och jobbade ikapp det mesta jag missat tidigare i veckan. Resulterade i att jag var jättetrött igen. Hur dålig kondition är jag i och hur gammal är jag - egentligen? Man kan ju undra.

Under tiden har ungarna testat vårisen och en grannpojke gick ner sig - bara till midjan visserligen, men ändå. Vi hoppas de alla har lärt sig något. Sverige har åkt på spö av Schweiz i Hockey VM och halva Jämtland har varit på konsert med Bruce i Stockholm. Ungefär så.

Idag fejar vi buss, tvättar och stryker busskläder, packar och förbereder. Vi blir nog klara vad det lider, så jag har precis sagt tack, men nej tack till danskompisarna som åker på dansgala ikväll. Och så ser jag fram emot en veckas "semester". Jo, för det är nästan så det känns när herrn i huset försvinner bort en lagom lång tid. "Bara" mitt jobb, mina vanliga sysslor, djuren, grabbarna och lite svärfarsassistans att "sköta om". Ingen som oplanerat och hals över huvud kommer med sista-minuten-grejor som måste fixas just nu och i parti och minut undrar över saker som jag inte har en aning om och ropar att "kom och skriv det här på datorn nu" och är pigg och har tusen saker på gång när jag nästan somnat och snusar gott i sängen när jag måste kliva upp.

Sedan, när han väl kommer hem är det mysigt att få prata, sitta i soffan och dricka te och trängas i dubbelsängen och allt är bara roligt igen och nästan lite nykärt trots 20 år tillsammans.

9 kommentarer:

 1. Ojjj, va mycket det har hänt hemma på din gata.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Inte för att vara egoistisk men vilken tur att inte jag blev sjuk och drog hem magsjuka till mina tröta barn, de e nog som de e. Jag försöker också få i väg gubben på något så jag får lite semester, de känns som de skulle behövas om man säger så. Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni kan behöva lite vila ni med.....
   Kram

   Radera
 3. Kräkeri är vedervärdigt, hu!

  SvaraRadera
 4. Inte kul - hoppas du får nya krafter snart!
  Må så gott du kan!

  SvaraRadera
 5. Kreativamaj 04, 2013

  Haha, jag bara skrattar åt det där med total och omedelbar uppmärksamhet och vilken tid detta tar. Jo jag förstår att du ser det som semester. =) Jag känner ju så väl igen även detta..... Detta är nämligen en av orsakerna till varför jag inte har gjort något eget inlägg på länge. Hade bra på semestern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomenvisst - du om någon f ö r s t å r ju detta! :) Det är ju liksom inte alltid enbart upp till en själv att hinn allt man tänkt......

   Radera
  2. Kreativamaj 06, 2013

   AMEN.....

   Radera
 6. Joråsåatt - här är det mest allt på en gång hela tiden. Men jag vilar. Och vilar. Och det blir bättre - tack!!!!

  SvaraRadera