26 maj 2013

Bortskämd idag

Vilken dag! Vaknade till strålande sol och yngste sonen som kom och serverade te och macka på säng. Eftersom resten av familjen var rätt trötta och låg kvar i sina sängar, gjorde jag likadant - med den lånade boken i högsta hugg. Klev upp och svängde ihop en rulltårta, la kött i marinad, tog kaffet med mig ut  i soooolen och läste vidare i boken. Fyllde korgen med kaffe, festis, rulltårta och vispgrädde, tog dagen till ära på mig en klänning och så åkte hela familjen till svärmor. Där lyckades vi precis pricka in mattid, så vi blev kvar extra länge (vilket i sin tur betydde att jag fick stryka Cantilenas konsert från önskelistan, men det fick det vara värt).

Åter på hemmaplan tände den ene sonen grillen och gjorde fjöset, den andre tog reda på gräskrattet från förra helgen och hjälpte pappan att tvätta sorteringsverk. Eftersom här fanns rester av både det ena och det andra gick det supersnabbt att fixa tillbehören till köttet, som jag sedan bokläsandes passade när det lagts på grillen. En enkel, men väldigt god middag blev det som intogs i kvällssolens sken.

Nu när dagen är slut är boken utläst och jag utvilad - redo för en ny innehållsrik vecka!

4 kommentarer:

 1. vilken snäll son du har!
  Hoppas du får en fin vecka.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu - ibland blir man glatt överraskad!

   Radera
 2. Det är du väl värd! I min familj firar vi inte mors eller fars dag. När jag var 11 år bestämde jag mig för att aldrig fira det. En klasskamrat till mig hade just mist sin mamma och där satt vi hela klassen och ritade teckningar till våra mammor. Fy, vad hemskt det var. Men andra får fira hur mycket de vill.
  Kram Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ställningstagandet kan jag förstå! Nu ritar de inte morsdagskort på skolorna längre tror jag - gott så. Vårt firande stannar vid tårta, typ. Men fikat på säng var oerhört uppskattat.

   Radera