5 maj 2013

Alla snackar om Bruce

Och jag måste erkänna att jag inte fattar. Aldrig dragits med i hypen, förstått storheten. Jo, ja hans musik är väl bra. Och politisk, det har jag ju fattat. Såg att någon på Twitter undrade om Annie Lööf blivit smygsosse när hon nu gick på Springsteenkonsert. Det var ju lite kul, så där. Kan jag tycka.

Men annars, neej, jag tror Vikla ger uttryck för hur jag skulle ha känt, fastän jag har åldern inne. Och nostalgiskt passade jag på att konstatera att det största i konsertväg jag varit på är Dire Straits i Hallenstadion, Zürich -85 med max 10 000 i publiken och förmodligen något fler när Sting spelade på Globen i början av 90-talet. Redan dessa stora nog att aldrig lyckas ge mig den rätta konsertkänslan. Och då pratar vi ändå Straits och Sting som i min värld smäller bra nog mycket högre än Bruce.

7 kommentarer:

 1. Är också helt ointresserad av a) Bruce och b) jättelika arenakonserter. Festivaler kan vara en annan femma (säger jag som såg Metallica en magisk natt i Hultsfred för nåt år sedan). Jag har varit på några stora grejer, men jag tycker max 1500 pers är perfekt - tillräckligt intimt för att ha pubkänslan kvar:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt i prick!!!
   Kunde inte sagt det bättre själv.

   Och festival, ja nu har ju jag bara varit på "lilla" Storsjöyran och St Gallen Open AIr någon gång i tidernas begynnelse, men det är som sagt något helt, helt annat. INte minst för att det är utomhus.....

   Radera
 2. Skulle jag ha råd att gå på konsert så skulle jag välja The Rolling Stones! Jag har växt upp med deras musik. Mick Jagger var och är min idol sedan lääääänge! :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag gillar Bossen intensivt ;)

  SvaraRadera
 4. Det är ju för väl att vi tycker olika! :)

  SvaraRadera
 5. Bruce? Näe. Men jag såg Ultravox på en konsert förra hösten och gick med ståpäls i en vecka efteråt. Samt har haft senaste cd:n i bilen sen dess.

  SvaraRadera
 6. Jag gillar en hel del av Bruce men inte i den omfattningen att jag helt fanatiskt måste åka på hans konsert. Jag får mer och mer svårt för sångare som sluddrar när de sjunger. Han är en av de. Det ger mig ingenting.
  Inger

  SvaraRadera