18 maj 2013

Konfirmerat och klartDet är varmt, så otroligt. Jag hänger inte med när det går från skidföre till bikiniväder på en vecka. Myggor i går kväll och musöron på björkarna idag!

Och naturligtvis minnesvärt i kyrkan, men onödigt varmt i folkdräkt av ylle. Farfar följde med till sist, L & barnen kom, det tog lång tid med både redovisning och mässa, men det var fint och roligt och rörande och högtidligt - allt på en gång. När vi åkt hem la farfar sig att vila och vi andra åt en buffét som skulle räckt till tre gånger så många. Jordgubbstårtan däremot, gick åt helt och hållet.

Nu spelar grabbarna fotboll med resten av byns barn, sambon är ute och jobbar och själv borde/kunde jag kratta, paddla, cykla eller bara gå en promenad med hunden. Men fötterna värker och kroppen är så trött av värme, jobbstress, kalasfix och bortprioriterad sömn att just nu tar jag bara paus. Från det mesta.

7 kommentarer:

 1. tack för en fin dag// Linda med trötta barn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meeen - tusen tack själv!! Så himla roligt och fint att ni kom!!

   Radera
 2. :O) Det gjorde du helt rätt i Anneli som tog en paus. Det är ju en ny dag i dag. Då kanske du har mer energi och lust att göra det du tänkte i går. Jag såg konfirmander här i Strömsund också, och minns när jag själv konfirmerade mig. Tycker det känns som lite förlegat men jag kan ha fel. Ha det gott. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlegat, njäeeee??? Konfirmationen har ju moderniserats också i takt med tiden. Men jag tycker det är bra att unga vuxna får möjlighet att ta ställning, välja själva och resonera kring livets stora frågor utan att jag som förälder ska vara där och lägga mig i hela tiden.

   Sedan är inte jag någon särskilt "kristen" människa och tror inte att någon av sönerna blir det heller, men det är ju aldrig fel att lära sig och förstå varför vi firar de helgdagar vi gör, att reflektera över de 10 budorden, som i mångt och mycket funkar som rättesnöre även idag om du ska leva som en schysst människa.

   Ungefär så, tänker jag. Men de får naturligtvis välja själva om de vill eller inte.

   Radera
 3. Kreativamaj 20, 2013

  Fina bilder på fin son........Hoppas orken kommer tillbaka efter vilan =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jajemen - igår var det bättre!

   Radera
 4. Vilka fina konfirmationsbilder! Stilig son du har.
  Kram Inger

  SvaraRadera