1 juni 2016

Övning ger färdighetNog ser han rätt nöjd ut? Grabben som fick övningsköra "FarmorAnkabilen" hem från veteranbilsträffen. Jo - för nu går den igen. Lagom till cruisingen i sta'n för några veckor sedan hade ju alla gamla bilar på denna gård lagt av - så då fick "husbonn" åka Ford Mondeo med takbox. Tror att just skidboxen på taket i slutet av maj upplevdes som det jobbigaste.....

Ikväll hade den äldre sonen och jag varit på danskurs - bara en gång kvar nu. Ibland hittar vi t o m takten, så det går riktigt bra, däremellan är det totalkaos. Men "snoasnurrarna" gick över förväntan. 

På hemvägen mötte vi plötsligt ett antal VW-bubblor, en SAAB V4, amerikanare i diverse modeller, några Shelbys, en liten röd Corvette och en hoper Volvo från 70-talet. Så vi började liksom ana att det varit veteranbilsträff i våra trakter. Snart hittade vi rätt på grannar, bekanta, sonen och fadern. Såg några fler finbilar och växlade några ord med dess ägare, innan det var dags att bege sig hemöver. Vi hade övningskörningsskylten i min bil, så den bytte snabbt plats. 

Kan ju meddela att det är ytterst tveksamt om ägaren skulle släppt mig till ratten på den där A-Forden......

6 kommentarer:

 1. Häftigt att få övningsköra den bilen.

  SvaraRadera
 2. Kreativatantenjuni 02, 2016

  Undrar om inte bilarna är på väg norröver...Tror att under invigningen av Stekenjokkvägen i helgen så ska det vara cruising. Tror att Crousing Strömsund var inblandad.
  Vad det gäller övningskörningen så är det rätt och slätt ORÄTTVIST! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näh, det är fikaträffar varje onsdag här runt Östersund - samlar 100-talet bilar varje gång.

   Har sett och hört om Stekenjokkvägens invigning - kommer bli såå coolt! Men så långt går inte A-forden - och Corvetten är utan bromsok och motorcykeln utan batteri... Puh! Tror vi har liiiite för mycket fordon på den här gården.

   Vill du komma och övningsköra? Du får säkert ;) Du kär ju traktor!!! Det är bara jag som inte är betrodd :D :D

   Radera
  2. Kreativatantenjuni 03, 2016

   Aha... lade ihop 2+2 och fick det till 5 där =)
   Skulle aldrig tordas köra en sån raritet. Skulle det nån gång gå fel så var det väl då. Nä jag tröskar på med traktorn jag =)

   Radera
  3. Ha ha - tror du skulle fixa det galant!!!

   Radera