15 november 2009

En helt vanlig söndag

I går gjorde jag det igen. Men, den här gången med sällskap! Jodå, hela dagen gick utan att något vettigt blev gjort och LG höll mig sällskap. Det snöade så vackert från tidig morgon till sen kväll, men det enda jag kom mig för med var att gå ut med tvätten, hämta potatis, röja lite i torkrummet, leta reda på killarnas skidor och konstatera att vi får nog byta allt i år, laga middag och hänga ( läs: sova) i soffan framför TV:n. Jo, vi plockade ur frysen för att frosta av den också, men det blev inte klart, tror inlandsisen hade byggt bo där.

Även idag sov jag länge, men smittad av LG:s ångest över gårdagens tilkortakommanden har här i rask takt flitts frys och kylskåp, hängts tvätt och lagts ny i maskinen, röjts ovanför trappen och slängts, slängts, slängts! Känns fantastiskt skönt.....

Nu övertalade LG killarna att stanna hemma och hjälpa honom med diverse maskintvättar i stället för att åka till sta'n och gå på bio. Lika bra att jag också fortsätter då alltså, innan arbetsivern rinner av mig i takt med kaffeklunkarna. För golven behöver visst torkas, kläder vikas och strykas och kanske hittar jag något mer som kan slängas. Den där promenaden jag sett fram emot hela veckan som inte blev av igår, hägrar inte heller lika mycket nu när det återigen slaskar, regnar och är grått ute.


Hann gå ut en sväng också, men framförallt - att gå barfota på nyskurade golv är alltför underskattat!

2 kommentarer:

  1. Här har ivern inte ens infunnit sig, gör bara det viktigaste, mat och värme : Men jag är värd såna dagar, så det så. Jag tar nya tag i morgon när jag är ensam hemma.

    SvaraRadera
  2. Igår fick vi nog knappt till det allra viktigaste, känns skönt att vi hade lite lust till städ och så'nt idag.

    SvaraRadera