11 november 2009

I år och ifjol


Så sitter jag här igen, på kvällen, efter Guldstjärnemiddagen. Fascinerad över vilka fantastiska människor det finns. Hur härligt livet kan vara med rätt folk omkring sig.

Mailar återigen bilder på ödmjuka, tacksamma pristagare till lokalpressen. Men i år har jag ny dator, så det går fortare.

Precis som ifjol har jag sovit alldeles för lite den senaste tiden, verkar ändock som att jag inte har fullt lika många åtaganden som då. Men, i stället för endorfiner har jag bara skräck för att drabbas av svininfluensan. Har liksom bara inte tid med det.

Och inte vet jag om jag törs vaccinera mig heller - är nu uppe i fem personer som vittnat om att de blivit tvärdåliga e f t e r att ha tagit sprutan. Killarna har själva propsat på att få gå och ta den med klassen på skolan nästa vecka. LG är väl, i sin tur, minst lika velig som jag.

6 kommentarer:

 1. Har inte heller tagit sprutan........fler än 5 som jag känner till har blivit dåliga efteråt, o jag är dessutom spruträdd, så det vete gudarna om man vågar sig på den där!!!!

  SvaraRadera
 2. Jag fick ju som sagt feber efter grisvaccinationen, men glöm ej bort att det fick man även som liten när man fick spruta mot röda hund/mässling. Sedan resonerar jag så att själva grissjukan är värre än vad biverkningarna är på sprutan och vi som inte är så gamla att vi har haft 'asiaten' 'hongkong' etc, vi bör nog ta sprutan ialla fall. Det är lite som att välja mellan pest eller kolera.
  Många kramar / Sjöntorparn

  SvaraRadera
 3. Jag tänker nog ändå ta den där förbaskade sprutan. Grabben har tagit den och ska få en till på onsdag. Lillgumman ska få en spruta hon också tänkte jag. Som jag fatta så är det typ samma sak i den här sprutan som i vissa man får när man är liten för allehanda sjukdomar. Nog bättre å få lite feber någon dag än att bli liggande i en vecka på ev sjukan. Kram till er

  SvaraRadera
 4. Ja, jisses, det är inte lätt att veta hur man bäst ska göra.

  Jag har ju alltid varit hyfsat förskonad från flunsor, men desto mer illa däran redan som barn vid vareviga vaccination.

  Chansen är ju rätt stor att man inte blir sjuk alls också, oavsett, liksom.

  SvaraRadera
 5. Vad glad jag är att jag hittat tillbaka!
  Frågade Annika sist om du lagt ner, för det gick banne mej inte att skriva adressen hit!
  Så fick jag tag på dig genom "Mompa", bra!
  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 6. Näe, tror nog att jag struntar i sprutan!! Har inte vaccinerat mig mot röda hund eller mässling heller! Röda hund fick jag 1979 när jag var 19 år...........gick över på en par dar.....Mässlingen tror jag nog att jag har haft! Kommer inte ihåg så noga! Nåja, blir man sjuk så blir man! Kan inte vara värre än Hong Kong flunsan som gick under hösten 1967. Jag blev inte sjuk då så jag blir väl inte sjuk nu heller! Sjukdomar fastnar inte på ondskan har jag hört!!!

  SvaraRadera