16 november 2009

Skriv en rad

Jag läser Bodil Malmsten. Lockad av hennes jämtländska ursprung, fångad av hennes ord, nyfiken på hennes betraktelser och tankar.

Hon har en blogg också. Fast i hennes bok ; "Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig", som jag läste ut i kassan på badet ikväll, önskar hon att det fanns ett annat ord, ett annat namn för just "blogg". Jag kan tycka att det då nog borde finnas flera olika benämningar - för en blogg kan ju verkligen vara så mycket olika. Fast å andra sidan, måste man artbestämma allt, vara sin genre trogen?

Jag har sedan barnsben närt en dröm om att skriva, helst en bok eller så. Efter att ha invigts i bloggvärlden och insett hur oerhört många det finns därute som skriver vackert, intressant, fascinerande, poetiskt och läsvärt, är jag än mer övertygad om att låta det förbli en dröm. Åtminstone om jag förväntar mig att någon skulle vilja och dessutom ha utbyte av att läsa boken sedan.

Även om jag nog en dag går både en skriv- och fotokurs, får mitt skrivande och fotande förbli i dagbokssyfte, för mitt eget nöjes skull, samt till broschyrer och hemsidor för jobbets räkning.

Men ett har jag i alla fall gemensamt med Bodil; "alla dessa kärlekshistorier med små barn i barnvagnar".....

2 kommentarer:

  1. Man ska aldrig säga aldrig sägs det :O) Jag har nog en liknade dröm som du. Vi får väl se. Kram Katarina.

    SvaraRadera
  2. Kanske får vi någon gång i en framtid med mindre tid för barn och mer tid för oss själva möjlighet att gå en skrivarkurs. Gärna tillsammans -det skulle i alla fall jag tycka vore kul...

    SvaraRadera