6 juni 2012

Nationaldag


Vi kom sent omsider iväg på nationaldagsfirande i en av grannbyarna. Premiär för mig, faktiskt. Men det blir nog inte sista gången. Här har man valt att göra det folkligt, festligt med tema gamla bilar och motorcyklar och ett visst mått inspiration av femtiotal. Underhållningen bestod som sig bör av traktens Spelmanslag - och ett Rockabillyband! Barnaktivteter fanns - såväl en snillrik skattjakt som hoppborg. Förtäring i mängder såklart - en skön blandning av stut och kolbulle, popcorn och sockervadd. Det är bara att lyfta på hatten och tacka för ett trevligt och kreativt initiativ!

Ikväll lyser solen - hurra!! Då fixar vi i landet, plockar kvist och klipper gräs. Och någon får panik över allt som ska göras, pyser över och slocknar i soffan en stund av pur utmattning. Någon packar för den årliga övernattningen med klassen och någon borde diska i stället för att lägga in bilder på en blogg. Så kan det vara på Svenska flaggans dag.

5 kommentarer:

 1. Popcornen och sockervadden hade jag gärna stått över, men en go stut och en kolbulle hade suttit fint..
  I år ska "gubben" göra kolbullar på det vis som gubbarna där uppe gör.. Han har köpt en grilltunna som vi ska ha med oss och sen ska han jaga björkved säger han..
  Och ändå är han ur-göteborgare =))

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 2. Vad är stut och kolbulle? (Vågar man fråga?)
  Ni verkar ha haft en fin dag med en hel del skoj. UTE!!!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 3. Kolbullar ä r gott! Men, som sagt - fläsket är nog viktigare än vedsorten ;)

  SvaraRadera
 4. Oj vad trevligt och mycket gräs och blommor har ni och löv wow vad avis jag blir!
  jättekul initiativ, ska se ifall det finns intresse för liknande hålligång här någon gång :)

  SvaraRadera
 5. De är faktiskt jätteduktiga i "grannbyn". Och visst är det grönt - härnere. Men 3 mil härifrån, uppe på fjället, kördes det 6 mil skoter samma dag :).

  SvaraRadera