19 augusti 2011

Ändrade planer



Just nu skulle jag ha suttit och tittat ut över en spegelblank sjö, snart gått och lagt mig tidigt i tältet för att läsa en god bok och vila inför morgondagens topptur. Men så blev det inte.

Efter besöket i buan för att titta till kvigorna (där en verkar ha fått ont i klöven, stackarn) skulle jag "bara" svänga in och kolla om det blivit några hallon. Det hade det! Ett antal timmar senare åkte jag nöjt hemåt med en sisådär 8 liter. Det tar tiiiid att rensa. Platsen där jag hade tänkt slå upp tältet ligger nog närmare en timmas bilfärd och kanske 1, 5 timmas kajakpaddling hemifrån. Så med enkel matematik insåg jag att leta tältplats vid 11-snåret en augustikväll - njäe, det är nog ingen bra idé.

Så jag tar nya tag med fjällturen i morgon. Hoppas bara att vädret håller i sig. Idag har det varit så varmt och fint att barnen byggde upp sin hemmavariant av vattenrutschkana igen (den har åkt fram ett antal gånger i sommar). Att de inte fryser ihjäl begriper jag inte, men kul ser de ut att ha. Roligt också med kreativiteten, får man inte åka till något vattenland eller aktivitetsbad på semestern, så fixar man det själv!

Så där, nu åkte husets herrar iväg med traktorn. Och jag har bloggat färdigt och fick plötsligt tid över för lite nödvändigt hushållsgöra.
Tänk så det kan bli!

6 kommentarer:

  1. Den vattenrutschbanan är säkert roligare än ett vattenland. Här har det regnat småspik hela dagen och översvämningar har det blivit lite här o där. Nästan så man skulle kunnat åkt naturlig vattenrutschbana. Oj med hallon!

    SvaraRadera
  2. När jag tittar på din bild så svär jag att jag känner hur gott det luktar.
    Om du tittade längtande på kantarellerna mina så har jag samma inställning till dina hallon. gjorde ett försök igår men dom var inte fina, så jag kom bara hem med ca två liter. =(
    Men rensa det är inte kul så jag får väl se det från den ljusa sidan, jag slipper rensa lika länge som du..=)

    SvaraRadera
  3. Åh, vad duktig du är som fick ihop så mycket!! Jag älskar hemmagjord hallonsaft, de är barndomsminnen från mormor de!
    Underbara ungar som är så kreativa!!!
    OM ni har vägarna förbi Leksand så kan jag varmt rekommendera deras vattenland! MEN det är nog många ungar som gärna skulle vilja testa dina pojkars vattenland;)!!

    Ha en mysig lördag!

    SvaraRadera
  4. 8 liter hallon skulle jag vilja ha, älskar hallon =)

    SvaraRadera
  5. Hallon är mina favoriter också, men här blev det sylt av alltihopa, även om saft vore smaskens också....

    SvaraRadera
  6. ...och visst - Leksands Sommar & vattenland står kvar på önskelistan ett år till.... :)

    SvaraRadera