26 september 2011

Borta bra


Vilken helg. Först och främst - alltid lika kul att träffas. Kanske lite extra särskilt K, som jag inte sett på 10-11 år ungefär. När vi väl synkat ihop oss styrde vi kosan mot kvällens aktivitet. Det var inte utan att vi undrade vad vi gett oss in på, och mer än en ångerfull min utbyttes. Den förlösande kommentaren stod K för:

- Hörni, här måste man dricka sprit!

Nu gjorde vi väl inte riktigt det, men efter lite mat i magen och lite allmänt peppande öppnade dansen och discot. Och ta mig tusan om inte det var fyra tanter som stuffade järnet med mungiporna upp till öronen tills det bara var en halvtimma kvar tills hela klabbet stängde. Under tiden har vi förvånats, förundrats och till viss del förfasats. Och konstaterat - "Det ska vara en tant  i år". Jojomen!

Lördagen fördrevs i skönt tempo med lite Spa, mycket sol, lite kultur och Amarone. ( Och nej, jag tyckte inte kombon med Salmiakchokladen tog vinet till högre höjder, jag föredrar det nog separat.) Söndagen fortsatte med sol, en överhettad med Lidingöloppslöpare överfylld tågvagn och några timmar till sista kursuppgiften.

Idag plockade jag ut en semesterdag (har ju en hel hoper som jag helst ska hinna ta ut före årsskiftet) för att hinna med lite kantarellplockning till fjälls. Trots att regnet kom redan under dagen och inte på kvällen som utlovat, trots en alldeles för tung ryggsäck på hemvägen, trots blötmyrar att traska över med på tok för otränade ben och ett begynnande skavsår på vänster häl, så har jag hela dagen bara känt mig lycklig över att vara tillbaka i mitt rätta element. Så skönt att veta var jag verkligen hör hemma, och hemma är definitivt bäst. Även om det är tokroligt att göra en liten utflykt emellanåt.

4 kommentarer:

  1. kantarellplockning till fjälls åååå vad jag blir sugen jag också, men det kommer väl flera år. Lite långt att ta med A på ryggen dit. Och föresten så är vi förkylda också, A har feber och vill inte sova om nätterna, k är snuvig och jag själv snuvig och början till mjölkstockning. Inte kul just nu men det blir ju bara bättre anntar jag. Kram Linda

    SvaraRadera
  2. Äh du vågade ju inte ens testa chokladkombon! :-D

    Tack för bra samarbete!!
    /Helena

    SvaraRadera
  3. Linda - det kommer fler år!

    Helena - jodå, jag provade visst. Lite. Men tyckte nog det var synd på det goda (och dyra) vinet ;). Tack själv, förresten - visst var vi bra?!

    SvaraRadera