23 oktober 2011

Lägesrapport 2


Heldag i Norge. Konstaterar att Stavangerdialekt tydligen är lättare att förstå för oss svenskar än för Nordtrönderna och att den norska maten är bättre än sitt rykte. Och föreläsningen gav oss en del nya och bra tips även om mycket var repetition.

Känns fantastiskt skönt att avsluta helgen med en långbastu och tidigt sänggående....

6 kommentarer:

  1. Sv: Ajvargratäng var inte så god. Den bestod av Broccolim fänkål, purjon som stektes, sen blandade man i matkorn och ajvar och rörde runt. Hällde allt i en gratängform, la skicad tomat och ost ovanpå och in i ugnen. Vi kompletterade med lite kassler, istället för enbart sallad.
    Hemma min gata går det åt massor med ajvar, vi äter det till grillat kött, mumsigt

    SvaraRadera
  2. För en sydsvensk som mig så behöver jag få veta vad ajvar är för något. Det har jag aldrig hört talas om.
    Fräckt foto!

    SvaraRadera
  3. Tack Susanne! Vi provar...

    Myran: Det var utförsäljning på Konsum och jag hade någonstans läst om Ajvar, så jag köpte en burk. Paprikaröra från Makedonien - typ. Ser du vad fotot föreställer?

    SvaraRadera
  4. Ajvar i en pastagratäng med kyckling är jättegott!!
    Jag kan väl få gissa?
    Jag tror att det är ett biltak med vattendroppar på och en bro som bakgrund i soluppgång.
    Det var säkert nåt helt annat men i mina ögon blev det så...

    SvaraRadera
  5. Vi testar ajvar'n i lite av varje nu - funkar....

    Och Kreativa har ju nästan rätt! Byt bil till rundbal, bro til siluetten av sjön och uppgång till nergång, så...=)

    SvaraRadera
  6. Nästan.......=)

    SvaraRadera