28 oktober 2008

Heureka

Tidigare i år frågade jag en bekant som har flera väninnor som numera bor tillsammans med eller sällskapar med norrmän, hur det egentligen kunde komma sig? Hon kunde inte svara ( fastän hon nu själv träffar en - norrman!) utan trodde det mest var slumpen som gjorde att den ena träffade den andras kompis och sedan rullade det liksom bara på...

Men efter ikväll har jag en annan och i mitt tycke mycket troligare förklaring! LG hade fått Sodd - en specialitet från Innherred av en norrman han känner. Det skulle vi ikväll äta till middag efter konstens alla regler.

Erik tyckte det såg ut som hundmat, Felix som alltid är tapper åt nog en hel tallrik och intalade sig att frikadelllerna smakade lite köttbullar ändå, LG åt två tallrikar och kommenterade något om att jag ibland brukar bjuda på sådant som inte var mycket bättre och själv hade jag all möda i världen att få i mig "soppan" trots ett rejält fång med persilja ovanpå.

Alltså - vad gör inte en norrman för att en svenska ska flytta in och bjuda honom på svensk mat? Bra mycket skulle jag kunna tänka mig.........

2 kommentarer:

  1. Men om du tar mycke av din hemkokta lingonsylt kanske det blir bättre. Tacka vet jag svensk husmanskost. Pären å älgkötte :)

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha det är alltså DÄRFÖR :-)

    SvaraRadera