31 oktober 2008

Allhelgonaafton

Innan jag gick ut och fixade med tvätten, vinterdonade med fönstren och flyttade potatisen i källaren, hade jag snabb-dammsugit golven i hela huset. När jag senare på dagen kom in var här små flisbitar överallt. Förklaringen: Killarna och deras kompisar hade hoppat i flishögen när de var ute.Det är så sant, det där ordspråket på kylskåpsmagneten jag fick av min vän M en gång i tiden:

"Att städa medan barnen är små,
är som att skotta när det fortfarande snöar"


Var in till jobbet fram och tillbaka ikväll, skulle ordna med stipendiansökningarna för AAK bl a. Cafét hade fixat Halloweenkväll, och gissa om där kryllade av små häxor, skelett och andra kusligheter. Jag skulle köpa med mig Halloweenbakelser, men de var slut! Nu blev det tårta i stället som jag tog med till grannarna där killarna var, så "allhelgonafikade" vi tillsammans.


Nu ska jag tända ljusen för alla som inte är med oss här längre, och hålla mig vaken till 12-snåret i natt. Har lovat hämta några andra grannar som är på middag hos kompisar i "tätorten" - bor man som vi gör måste man ju hjälpas åt för att kunna bo kvar.

2 kommentarer:

  1. Trots mammors förkylningar så måste vi ändå göra såna saker som att städa, laga middag, hämta/lämna barn, tvätta och dona. Hur är en karl när han är sjuk? Jo soffliggandes å det är såå synd om dom. Kan inte ens bre en macka själv. Mystiskt. Kvinnor är helt klart fantastiska. :)

    SvaraRadera
  2. Kanke... Fast jag håller med den där reklamen - det är värre att var förkyld än att föda barn! För tänk vilken lycka som följer på den ändå förhållandevis kortaveriga smärtan! =)

    SvaraRadera