19 november 2008

Tjat

Undrar hur många gånger man kan säga -"Nu måste ni gå och lägga er" på 20 minuter??? Jag är övertygad om att jag innehar rekordet. Tyvärr slutar det ju allt för ofta med att jag lessnar ur och förvandlas till monstermamman no 1 med arga rösten som till slut skriker i falsett. Minns att LG en gång sa - "Det hörs ändå ut i verksta'n när du säger åt ungarna att gå och lägga sig..."

En jag känner berättade för mig att hon aldrig har tjatat på sina barn, eller någon annan heller för den delen. Jag är djupt imponerad! Jag försöker föreställa mig hur jag löser läggningstjatet på annat sätt - Hmm, lyfter grabbsen helt sonika över tröskeln och ner i sängen , kanske??? Går ut och skriker bakom knuten? Ringer till LG och säger att -"ikväll är det visst din tur att få dem i säng"?

Kan ju inte hjälpa att jag tycker det är skönt med kvällsjobb, då jag slipper det eviga tjatet. Men stunden efteråt, när de ska stoppas om och vi pratar lite om idag och lite om i morgon och jag fortfarande får världens största godnattkramar och vi säger "God natt" och "Jag älskar dig", den vill jag aldrig någonsin byta bort.

7 kommentarer:

 1. Vissa kväller är det kört att få Lucas att somna. Till slut när man är på bristningsgränsen så kläcker han ur sig att han älskar en. Tänk vad fort vissa saker går över när man får höra sånt. Vet inte om jag tycker att jag gnetar på så mycke i jämförelse med dig som har tusen järn i elden. Vi glider mest omkring på dagarna när vi är ledig jag och barna. Hälsa familjen så gott. Kram från kusin

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt med en go'nattkram varje kväll och höra de härliga orden Jag älskar dig. Det vill jag också ha och höra varje dag...saknar det jättemycket!!
  Ta vara på varje sekund av de studerna ni har tillsammans.

  Ska du kolla på Dansbandskampen hemma eller blir det i Laxsjö på bygdegården, hörde att de skulle ha storbildstv. haha
  Själv blir jag bara hemma tror jag

  SvaraRadera
 3. Nulla dies sine lineanovember 20, 2008

  Du ska vara fullt på det klara med att du inte är ensam i denna skumma kamp. Å ena sidan kan jag för mitt liv inte förstå varför dom med en dåres envishet ger sej in i något dom aldrig kan vinna. Å andra sidan är det något sjukt med människor och fenomenet att få vara uppe på kvällen. Jag menar, hur många dagar går det på semestern innan man har förlängt kvällarna med en 2-3 timmar?? Det händer ju exakt aldrig att man lägger sej 2 timmar tidigare när man är ledig nästa dag.

  Men visst är det jobbigt när dom är som ett par nysnortade duracell kaniner på maxvarv och man vet att ju längre dom är uppe, dessto segare är dom nästa dag och så slutar det med att man blir arg för att sen få ångra sej när dom väl har somnat. Det är en besvärlig tid mellan barnbidrag och folkpension.

  Ps. Ett tips till Lina: Det finns helt sjukt fantastiska singelkillar där ute som utan tvekan kan fylla ditt "Jag älskar dej" behov med råge. Problemet är att hitta dom....Ds

  SvaraRadera
 4. Monica: Visst vet de små liven hur de ska linda oss kring sina små lillfingrar!

  Lina: Det är märkligt - mina föräldrar sa aldrig de tre gyllene orden till mig (men jag visste att de älskade mig i alla fall), LG och jag säger det sällan till varandra (han än mer sällan än jag), men till barnen kommer det helt naturligt hela tiden. Tror inte jag förstått hur mycket man kan älska innan jag fick dem...

  Det blir TV på lördag i ren protest. Men är säkert kul i Laxsjö - blir visst över 200 pers hörde jag idag!

  Nulla dies: OK - du har rätt - jag är inte den första at tgå och lägga mig om kvällarna heller - men jag får ju liksom ta konsekvenserna själv dagen efter...

  Och du... jag måste kolla med Lina vad hon tycker om din geniomskinliga raggningsteknik....!

  SvaraRadera
 5. men det är ingen singelkille jag behöver... jag vill ha Erik!!
  vi ska börja dejta igen nu så vi får väl se vad som händer...=)

  hemma (min familj)säger vi det aldrig till varandra, vi vet ändå, men det vore ändå skönt att höra ibland.
  Jag har en liten teori om det här men det tänker jag inte ta upp här och nu.

  trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Lina; - JAG har förstått det!

  För att spinna vidare - alltså jag har endast ett litet behov av att någon gång ibland få höra någon säga att jag är älskad - det känner jag liksom ändå, tror jag.

  Men när det gäller grabbarna svämmar det över och jag bara måste få säga till dem att jag älskar dem, hela tiden. En underbar, stor men också lite skrämmande känsla, faktiskt....

  SvaraRadera
 7. Nulla dies sine lineanovember 21, 2008

  Kära Anneli. Det var ingen kritik mot dej utan bara ett konstanterande att det är en kamp varje kväll.

  Förlåt Lina om jag svävade i väg. Avsaknaden av kramar i unga år får konsekvenser i vuxen ålder. Får du barn i framtiden så krama ihjäl dom, det kan bara inte bli för mycket. Jag har sätt ett foto på dej på din blogg så jag borde ha förstått att du inte var singel.

  SvaraRadera