21 januari 2009

Läslycka

Pratade med specialpedagogen, som tränar läsning med Felix, idag. Hon har redan hunnit prova flera olika metoder. Någon hade hon förkastat (f ö samma som vi och dagis gav upp för språkträningens skull efter ett halvår när han var runt 5, för Felix tyckte det var sååå trist!) någon funkade riktigt bra just nu och än finns andra kvar att prova, om det skulle behövas.

Ett tag hade hon allvarligt funderat på om det över huvudtaget skulle vara möjligt att hjälpa Felix att knäcka läskoden, för i stället för att lyssna och lära sig ljuden gissar han hejvilt. Förvånar mig inte, då "att gena" ju är något av en favoritsport! Efter att ha varit väldigt ledsen förra veckan och i stort sett velat ge upp, för "Det är ändå ingen mening, jag kommer aldrig lära mig att läsa" som han själv uttryckt det, har han denna vecka gjort fenomenala framsteg och klarar plötsligt att läsa OCH skriva ett stort antal enstaviga ljud och ord!

Som morot har den kloka pedagogen dessutom utlovat tårta den dagen han klarar att läsa en viss text. Eftersom Felix är sin mors dotter älskar han naturligtvis tårta, så nu är motivationen återigen på topp! Och jag är bara så nöjd, nöjd, nöjd....

1 kommentar:

  1. Hallå!
    Kul att du bloggar. Ska bli intressant och skoj att läsa om era strapatser.
    Ska spara den i mina favoriter :)
    Kram Katarina.

    SvaraRadera