30 januari 2009

Meg Ryans frissa, snälla poliser och skoterhuliganer

Efter skidåkningen i går kväll var jag lite frusen, så jag hoppade in i en varm dusch det sista jag gjorde innan jag gick och la mig. Följdaktligen ägnades morgonen åt ett tappert försök att fixa en Meg Ryan variant till frisyr. Kan inte fatta att hon alltid är så snygg i det där bångstyriga rufset? Fast det är väl som med skidåkningen - det är inte skidorna det hänger på - utan åkaren.

Felix hade hemstudiedag, så han följde med på Turistbyrån idag. Han har varit fenomenalt duktig - gjorde sina skoluppgifter i ett nafs, kollade lite på datorn och satt sedan och stickade på en mössa med den där "ringen" vi köpte för några veckor sedan. Dessutom hann han med en halv Panini och en hel Semla till lunch och en intervju av en snäll polis som kom in och handlade på cafét. Där kan vi nog tala om nytt rekord - 100 frågor på 3 minuter, eller något liknande. Märkligt också hur otroligt mycket Felix kommer ihåg från det där polis- bil och stationsbesöket vi gjorde i Södertälje, när han bara var runt 5, eller nå't.

Eric har haft sällskap av K efter skolan. K:s pappa körde hit deras miniskoter också, så sedan var det fullt ös nere på inhägnaden. Jag kan bara se två alterantiv den dagen ( är ju faktist bara 7 år kvar!) de får ta skoterkort och köra riktigt skoter:

1) Vi ser dem aldrig för de är konstant någonstans på leden mellan Kälom och Landön.
2) De har kört sig less ochvill inte se åt en skoter längre.

Förutsatt att inte miljöhänsyn har förbjudit skoterkörning över huvud taget eller klimatförändringarna har blivit än mer drastiska, så skoterföret är ett minne blott.

På tal om skotrar - i morgon är det "Skoterns Julafton" i Åkersjön med SM deltävling i backe. Vi åker inte dit i år - heller, men jag undrar om det inte var dit den snälle polisen var på väg. Brukar kunna var lite rörigt där på kvällarna när man ställt undan skotrarna, ryktas det....

3 kommentarer:

  1. Men Anneli, blev jag och Marcus less på skotrar?! Jag är lika galen än fast att jag inte har någon. Alternativ ett är helt klart det som gäller. Helgerna kommer dom att tillbringa i nån skoterstuga någonstans så från fredag kväll till söndag kväll sommer du inte att se röken av dom :)

    SvaraRadera
  2. Roligt att se din blogg, verkar vara fin och välskriven. Roligt att se och läsa om vad ni pysslar med. Hade så bra och hälsa :)

    SvaraRadera
  3. Visst är det här ett toppensätt att "hålla lite koll" på släkten, som man nästan aldrig hinner träffa?!

    SvaraRadera