11 januari 2009

Vilken helg!

I fredags kom LG och Eric och hämtade mig på jobbet för gemensam resa till sta'n och presentinköp till helgens födelsedagsbarn. Eric och jag hittade även ett jättekul nytt stickningsredskap på Panduro "Quick Knit" som vi flitigt testat i helgen.

När vi kom hem var klockan 10 i 7, så det var bara att sätta högsta fart för att göra mig i ordning, för att en sisådär 40 minuter senare (det tar längre och längre tida att göra sig klar, har jag märkt - förr i tiden fixade jag dusch, hår och kläder på max en kvart, men nu!!!) följa med P,A & U på "bal", som man säger här i Jämtland. Gissa hur kul det var! Har ju aldrig varit till Häggenås förut, men jag lovar att det inte blir sista gången! Hann inte mer än in förrän jag träffade S - en "gammal" orienteringskompis som stod i baren. Lika roligt varje gång! Sedan dansades det - hela natten från ca 21.30 när vi kom dit till 02.00 när Jannez spelade de sista tonerna. I pausen hoppade vi i kapp till Ständut Blakk - lika roligt det! Jag har i alla fall konstaterat att det skulle vara för himlans roligt att komma sig iväg ut och dansa mer än en gång vartannat år - för det är ju sååå kul! Träningsvärken i rumpan till trots.... Och om det blev lite oftare kanske jag inte behövde vara så fruktansvärt nervös den första dansen, och liksom be om ursäkt för att någon stackare av misstag bjuder upp just mig. Turligt nog är det ju inte så många som bjuder upp en "okänd" på herrarnas ( är precis som hemma - vill du ha något gjort - gör det själv!) fast i fredags hände det faktiskt flera gånger. På damernas anser jag däremnot att de får skylla sig själva, så då haffar jag friskt alla som råkar stå i närheten och är över 1,65 långa!

Systerdotter K har ju Jannez som idoler efter Dansbandskampen, för att de är ( som hon alldeles själv uttryckte det): "-Så jävla bra!". Lilla trollungen - det är bara att hålla med! Naturligtvis kunde jag inte låta bli att fråga i pausen om jag kunde få ett kort till K och kanske om de ville skriva ngt till henne. Kjelle fixade med iver och frenesi både skiva (!!!) och kort signerade av alla 4! Vad ska man säga??? Sådant syns ju inte på 3 minuter i TV, direkt. Vilka grabbar!! Nu ligger man ju bra till för att få pluspoäng som moster också! Passar ju extra bra med lite uppmuntran just nu eftersom jag fick höra idag att lilltrollet är sjukt och har feber.

När jag kom hem kl 03.30 på morgonen var det bara att ställa sig och baka tårtbottnar, var nog lite trött, för jag ställde in fel värme på ugnen, så det blev bara sot.. OK, fixade en till, slog in paketen till Felix, duschade ( man blir kopiöst svettig av att dansa!) och kröp till kojs kl 06.00 ungefär!

Vid 09.00 kom Eric och undrade om vi inte skulle uppvakta Felix snart? Sagt och gjort. Det är ju inte var dag man får fira en tolvåring i huset! Paket och fika på säng, lägga ihop och garnera tårta, sticka en mössa tillsammans med Eric, farmor, farfar och faster på fika, middag och puh! dog i soffan vid 22.00. En timma senare ville LG ha skjuts för att hämta traktorn, kom på att tvätten låg kvar i maskinen och stupade sedan i säng vid midnatt.

Idag sov jag till 10.30, pratade med syster i telefon och käkade frukost, sedan åkte jag och barnen och grannkillarna till Lillholmsjö och tittade på Draghundstävlingar. Kanonkul! Skulle ha åkt lite skidor själv, men nu töar det igen så det får vänta, tar nog en promenad i stället. Julsakerna är i alla fall nerplockade, men städningen skjuter vi upp till någon kväll senare i veckan. Det var nämligen roligare att sticka klart en mössa till.

Åsså lite bilder förståss, från födelsedag, mösstickande och hundtävlingar med fika -dansen ska ni nog vara glada att det inte finns bildbevis ifrån!!!


4 kommentarer:

 1. Men oj, är Felix redan 12 år. Gratta honom så hemskt mycket från oss. Vad tiden går fort. Ser ut att ha varit en trevlig men trött helg för dig. Satt och fundera i eftermiddag om man skulle ha åkt bort till elljusspåret och försökt sig på lite skidåkning men förnuftet segrade och jag kollade på tv istället.

  SvaraRadera
 2. Nulla dies sine lineajanuari 12, 2009

  Jaa, nu har våra äldsta söner fyllt 12. Hur gamla är inte vi då? J och jag hjälptes åt med tårtan i går och den såg inte riktigt ut som den du hade gjort. Den var så ful så vi skyndade oss att äta upp den i dag. Vi var tillsammans alla 4 i kväll. Nästan som en riktig familj. Kul.

  Jag kan trösta dej med att Jesus omöjligt kan komma från Norge, för det finns inte en chans i universum att det skulle ha funnits 3 vise män i det landet.

  SvaraRadera
 3. Monica: Fast ibland är 12 inte så mycket - när han ska sova och måste snurra in fötterna i lapptäcket du sydde åt honom när han var liten t ex....

  Nulla dies: Påminn mig inte, snorvalp!! Förresten är ni alltid en riktig familj! Vem har sagt att en familj måste se ut på något speciellt sätt, typ två långa, två korta?

  Och varför får jag en känlsa av att vissa skulle kunna skicka missiler till grannländerna utan att (för en gångs skull?) Jesus eller någon annan religion är inblandad?

  SvaraRadera
 4. Nulla dies sine lineajanuari 13, 2009

  Ja du, tant Anneli, jag har ingen aning om varifrån den känslan kommer. Det är ju ett så trevligt och ödmjukt folk, våra älskade grannar NORSKARNA

  SvaraRadera